Stiri si noutati din Jud. Bacau. Temele care conteaza. Mai mult decat informatie.

Așa cum a anunțat bacauinfo.ro, PDL și PNL au definitivat listele cu cei care vor alcătui Comitetul Județean Executiv al noului PNL, iar

primarul comunei Helegiu, Mihaela Bădic, nu și-a găsit un loc în CJEx, deși făcea partea din Biroul Politic al PNL. Bădic, o prezență obișnuită în structurile județene de conducere, și-a expus punctul de vedere într-un text pe care l-a numit „Frustrata de mine”.

De altfel, de-a lungul timpului,nu a ezitat în aparițiile publice să critice practicile din partid, inclusiv modul în care a guvernat PNL.

Aveam nevoie de prezența dumneavoastră în teritoriu. Sunt multe, multe de spus. Mă fac purtatorul de cuvânt al primarilor din mediul rural. Să știți că – dacă nu știați deja – politica se face pe voturi și, pentru a avea voturi, noi, primarii, trebuie sa avem investiții. Ni se cere mult, suntem conștienți că este un schimb, dar avem nevoie de susținerea dumneavoastră, de susținerea Guvernului, de susținerea tuturor factorilor de decizie, pentru ca noi să avem rezultate. Degeaba pretindem de la acești oameni, dacă noi, primarii, care suntem în prima linie, nu putem să venim cu argumente. E frumos să spunem o să fie, dar până o să fie oamenii ne taxează cu ce a fost sau ce ați făcut” – îi explica Bădic lui Crin Antonescu în decembrie 2013, pe scena Teatrului de Vară „Radu Beligan”. Tot la Teatrul de Vară, în august 2014, Bădic ironiza în fața lui Klaus Iohannis și a membrilor PNL și PDL numărul vicepreședinților Alianței Creștin Liberale.

Acum, Mihaela Bădic a făcut public faptul că ar fi fost „executată” de „trei sferturi din colegi” și că de-a lungul timpului i s-au transmis mesaje să fie mai „așezată”.

Sursa: Mihaela Bădic  

Frustrata de mine

Gata, am scăpat de funcția în Biroul Politic al PNL. Eram vicepreședinte, cică, desi niciodată nu m-am simțit așa. Niciodată nu aveam locuri „la prezidiu” și dacă întâmplător mă găseam acolo când venea un coleg mai galonat, trebuia, evident, să mă ridic. Mărturisesc, sincer, că nu m-au încântat niciodată funcțiile politice (cu atât mai puțin cele numite) și cel puțin un coleg poate confirma că s-a insistat destul de mult ca și eu să candidez pentru această funcție la alegerile precedente. Probabil pe principiul „trebuie să ne ținem dușmanii aproape”. Nu știu ce au gândit alții, eu, în schimb, privind retrospectiv, am impresia că am fost tot timpul văzută ca un dușman al PNL-ului la Bacău.

Ieri s-a propus lista scurtă a viitorului birou care va constitui, împreuna cu cei de la PDL – noul Birou politic al PNL. Evident, nu sunt printre ei. V-ați prins, de aici supărarea mea. Aiurea! E-adevărat, nu m-a întrebat nimeni dacă aș fi dorit, s-au făcut criterii pentru toți oamenii aleși și, gata. Avem lista! Le-am sugerat colegilor, că, dacă ar fi vrut, ar fi găsit criteriul „singura femeie primar PNL” din județ, de două mandate, n-a fost însă cazul. Zarurile erau aruncate.

Ceea ce m-a revoltat, însă, a fost faptul ca „trei sferturi din colegi”, dacă îmi amintesc bine exprimarea, au sunat factorii „de decizie” să le spună să mă execute. Chiar așa?!!! Nu știam că am deranjat așa mulți colegi. E-adevărat, mi s-au transmis semnale să fiu mai „așezată”, numai că mie nu mi-a ieșit treaba asta.

Așa că acum e bucurie în PNL. Doamne ajută! În ce mă privește, mă sancționasem singură înainte de ședința de ieri și luasem o decizie în acest sens. Nu sunt eu port stindardul liberal în Bacău, dar mă doare (deși n-aș vrea), reevaluarea și promovarea unora picați în dizgrație până de curând (ca să nu spun altfel).

Apreciez însă unele propuneri și-i susțin cu toată convingerea pe primarii Câdă, Baban și, sigur, sunt și alți colegi valoroși și reprezentativi. Am votat acest birou așa cum aș fi votat orice listă propusă. N-ar fi trebuit să mi-o însușesc eu…

În egală măsură mă bucur si eu. Nu-mi reproșez faptul că n-am reușit să fac PNL-ul mai iubit la Helegiu decât primarul. Nu s-a putut. Sunteți liberi să cugetați orice vă trece prin minte, știu însă că am fost corectă până la capăt și că timpul va demonstra acest lucru.

Mi-am „amenințat” însă colegii că, atât cât voi putea, voi continua să mă exprim și să spun ceea ce gândesc, chiar dacă lucru deranjeaza. Poate îi deranjeaza suficient de mult să mă dea afară, ar fi mai simplu, căci eu nu aș putea pleca din PNL.

Spunea cineva ceva de reformarea clasei politice?!!!

Conform unor surse, Mihaela Bădic nu și-ar mai fi găsit un loc în structurile de conducere din cauza atitudinii oscilante (de exemplu discuțiile cu PLR), dar și din cauza rezultatelor electorale, la ultimele alegeri PNL fiind învins de mai multe ori de PSD în Helegiu. Pe de altă parte, din conducerea județeană a PNL face parte Vasilică Busuioc, șeful de la Administrația Piețelor, din partea municipiului Bacău.