Stiri si noutati din Jud. Bacau. Temele care conteaza. Mai mult decat informatie.

Administraţia Oneştiului, ocupată cu oamenii lui Laurenţiu Neghină. Claudiu Găburel,

unul dintre aceştia, a ajuns într-un timp record din redacţia ziarului de campanie în poziţia de şofer personal al primarului şi în Biroul Municipal al PSD Oneşti. Cu susţinerea majorităţii politice UNPR – PSD din Consiliul Local, în octombrie 2013, Găburel a fost desemnat administrator special la Termon CT. Acesta s-a făcut remarcat în campania electorală a lui Neghină din 2012, atunci când a jucat un rol major în organizarea şi promovarea Tombolei „Votează pentru tine”, modalitate de a atrage voturi pentru candidatul ARD pe atunci, şi care a fost denunţată de fostul primar PSD Emil Lemnaru drept mită electorală, materializându-se într-o plângere penală împotriva lui Neghină. Între timp, totul a fost dat uitării, Lemnaru ţine ascuns dosarul despre Găburel, acesta din urmă încasează salarii fără a fi foarte clar pentru ce, iar PSD colaborează în funcţie de interes cu uniunea lui Neghină.

Frăţia intereselor între primarul Neghină şi PSD-ul lui Emil Lemnaru, predat către Nicolae Gnatiuc, noul preşedinte al organizaţiei oneştene, a dus un sistem de termoficare modernizat cu 22 de milioane de euro la faliment.

Colac peste pupăză, oamenii din presă loiali primarului Neghină au ajuns în funcţii remunerate cu bani de la bugetul local. Unul dintre aceştia este Claudiu Găburel, care a îmbrăţişat buchetul de trandafiri după alegerea lui Neghină. Impus în Biroul Municipal al PSD Oneşti, fără a mai da ulterior pe la ședințe, Găburel a fost desemnat administrator special la Termon CT.

Prin H.C.L. nr. 142/09.10.2013, Găburel reprezintă interesele Termon CT şi ale Municipiului Oneşti în procedura insolvenţei. Găburel, însă, nu participă nici la şedinţele de Consiliu Local atunci când sunt proiecte de HCL ce vizează activitatea Termon CT, nu girează nici un document prin semnătură, dreptul acesta aparţinând administratorului judiciar Ionuţ Apostu, administratorului unic Mircea Cetean, şi directorului economic Elena Manole.

Salariul acestuia este confidenţial, deşi plătit din bani publici, la fel cum este şi aportul său la redresarea societăţii de termoficare. Deși au fost solicitate informații în scris, nu am primit nici un răspuns cu privire la activitatea concretă a lui Claudiu Găburel la Termon CT.

Administratorul special este reprezentantul desemnat de adunarea generală a acţionarilor şi are următoarele atribuţii: „ exprimă intenţia debitorului de a propune un plan; după intrarea în faliment, participă la inventar, semnând actul, primeşte raportul final şi bilanţul de închidere şi participă la şedinţa convocată pentru soluţionarea obiecţiunilor şi aprobarea raportului; primeşte notificarea închiderii procedurii,” conform hotărârii de Consiliu Local.; participă, în calitate de reprezentant al debitorului, la judecarea acţiunilor; formulează contestaţii în cadrul procedurii reglementate de prezenta lege; propune un plan de reorganizare; administrează activitatea debitorului, sub supravegherea administratorului judiciar, după confirmarea planului;  

Găburel a făcut tranziţia din presă în administraţia publică într-un timp record. Din funcţia de redactor-şef la ziarul apropiat de Neghină, Găburel a ajuns direct în scaunul de şofer personal al primarului instalat. S-a mai încălzit puţin pentru poziţia de city manager, care i-a fost suflată de sub nas de către Ionuţ Tenie, finul lui Neghină, pentru ca în final să fie răsplătit cu funcţia de administrator special. Atât de special, încât nu trebuie să facă nimic, ci doar să se ocupe, în continuare, de starea wellness a lui Laurenţiu Neghină. Conform imaginilor de la Consiliul Local sau de la diverse evenimente, îi duce acestuia dosarele, telefonul, cheile de la maşină, mai filmează din când în când. E omul bun la toate. 

PSD, plângere penală împotriva lui Neghină pentru tombola organizată de Găburel

Claudiu Găburel a fost unul dintre principalii organizatori şi promotori ai Tombolei „Votează pentru tine”, care încuraja votarea candidatului Laurenţiu Neghină. Din calitatea de redactor – şef al ziarului Ora 25, Găburel, alături de Ionuţ Tenie, s-a implicat activ şi frenetic în campania plină de concursuri, cadouri şi promisiuni a lui Neghină. La tombolă putea participa oricine ,cu condiţia ca participanții să aibă drept de vot, iar validarea câștigătorului a fost făcută doar cu buletinul de identitate în mână, pe care să se regăsească ștampila de vot. Extragerea a fost făcută luni, 11 iunie, a doua zi după alegerile locale. Au fost puse la bătaie o Dacia Logan, un jacuzzi, maşini de spălat, frigidere, biciclete.

La momentul respective, PSD a depus plângere penală pentru fraudă electorală împotriva lui Neghină. Social-democraţii reclamau faptul că, cu o săptămână înainte de alegeri, participanţii la tombolă ar fi primit telefoane şi li s-ar fi spus „Lemnaru interzice tombola prin care puteţi câştiga o maşină. Votaţi-l pe Neghină!”. Acum, PSD a uitat de acest moment. Doar Lemnaru, fostul primar, ar deţine dosarul complet prin sertarele sale. Acesta din urmă s-a resemnat şi s-a supus noului președinte al PSD Onești, Nicolae Gnatiuc

Punctele de vedere ale Primăriei Onești vor fi publicate când instituția va binevoi să răspundă la numeroasele solicitări făcute în scris.