Tot ce vrei să știi despre benzile epilatoare

Încă din cele mai vechi timpuri îndepărtarea părului nedorit de la suprafața pielii a fost una dintre procedurile de înfrumusețare cele mai folosite. Și în prezent femeile, și mai nou și unii bărbați aleg să scape de părul în exces de pe corp, și din fericire, au la dispoziție mai multe metode prin care pot face asta. Una dintre ele este și folosirea de benzi epilat, pentru că sunt foarte practice. De aceea, am decis să îți oferim câteva informații despre aceste benzi, și cum pot fi ele utilizate în așa fel încât rezultatele obținute să fie dintre cele mai bune.

Benzi pentru fiecare zonă a corpului

Există mai multe tipuri de benzi de epilat, pentru fiecare porțiune a corpului, inclusiv față sau zona inghinală. În afară de aceste benzi, în pachet mai sunt incluse și niște șervețele speciale, pe care le poți utiliza după ce ședința de epilat s-a încheiat, pentru a îndepărta ceara rămasă, dar și pentru a preveni iritațiile. În plus, acestea te ajută să îți hidratezi mai ușor pielea.

Ușor de folosit

Spre deosebire de varianta clasică, una care implică utilizarea de ceara epilat, benzile sunt mult mai practice. Ușor de folosit, rapide și foarte eficiente, se dovedesc perfecte în vacanțele de la mare, când vrei să ai mereu o piele fină și catifelată, lipsită de nesuferitele fire de păr.

Și chiar dacă la prima vedere, par puține benzi într-un pachet, trebuie să știi că acestea pot fi folosite de mai multe ori în cadrul aceleași ședințe de epilare, până în momentul în care își pierd aderența.

Mai puțină durere

Epilarea cu ajutorul benzilor nu este atât de dureroasă, iar în urma folosirii lor pe termen lung, firele de păr vor crește mai greu, vor fi mai subțiri și mai rare.

Pot provoca iritații pe pielea sensibilă

La fel ca și alte produse de epilat, și benzile pot provoca anumite iritații pe pielea sensibilă. De aceea, și în cazul lor se recomandă testarea cu o zi, două, înainte de a trece la epilat.

Greu de folosit în zona inghinală

Chiar dacă există benzi de epilat pentru fiecare porțiune a corpului, în zona inghinală pot fi ceva mai greu de folosit. Cu toate acestea, nu este imposibil, iar cu timpul vei căpăta din ce în ce mai multă experiență.

Cum folosești corect benzile epilatoare

Pentru o maximă eficiență, benzile trebuie aplicate în mod corect, direct pe piele. O presezi ușor, după care cu o mișcare bruscă o îndepărtezi rapid. Reiei operațiunea ori de câte ori este necesar.

După ce ai scăpat de părul nedorit de la suprafața corpului, folosește șervețelele pentru a îndepărta urmele de ceară, pentru a hidrata pielea și mai ales, pentru a preveni eventualele iritații. Dacă nu sunt suficiente șervețele, uleiul de măsline este perfect pentru această operațiune.

Nu folosi benzile de epilat pe pielea cu iritații

Deși o metodă foarte eficientă, folosirea benzilor epilatoare nu este indicată atunci când ai pielea iritată, ești prea arsă de la soare, sau ai răni sau alunițe. Înainte de aplica benzile, se recomandă ca pielea să fie perfect curată și uscată.

Acestea au fost informațiile despre benzile de epilat. Utilizarea lor este una foarte ușoară, dar metoda are parte atât de dezavantaje, cât și dezavantaje. Rămâne ca tu să decizi dacă este cea mai potrivită pentru tine și apoi să treci la fapte. Nu uita ca întotdeauna să respecți recomandările producătorilor, trecute pe ambalaj, și să testezi benzile cu o zi înainte de epilat. Folosește-le în mod corect și așa ești sigură că rezultatele pe care le vei obține sunt cele dorite de tine: o piele fină și catifelată!