Trădare, lene, neputinţă, incompetenţă? Victor Ponta a defilat în comunele ACL din judeţul Bacău. Exemple: Helegiu, Gura Văii şi Urecheşti

Candidatul PSD, Victor Ponta, a trecut fluierând pe lângă candidatul Alianței Creștin-Liberale (ACL), chiar la

el în curte. Exemple sigure la această oră sunt rezultatele obținute de Victor Ponta în comunele Helegiu (PNL), Gura Văii (PNL) și Urechești (PDL), dar mai multe surse vorbesc și despre Itești, Oncești și Gioseni, toate PNL.

Dintre primele comune menționate, cel mai bine a ieșit, pentru ACL, Urechești, Neculai Talabă fiind singurul primar PDL care a rămas pe baricade după Ordonanța Dragnea.

Doamna Helegiu, Mihaela Bădic, a scos pentru ACL 24,99%, în timp ce candidatul PSD a obținut 57,73% din sufragii. La Gura Văii: Iohannis – 27,21 %, Ponta – 59.13 %.

Sursa: procese verbale

Helegiu

Victor Ponta   57,73 %

Klaus  Iohannis 24,99 %

Gura Văii

Victor Ponta   59.13 %

Klaus  Iohannis 27,21 %

Urechești 

Victor Ponta   49.81 %

Klaus  Iohannis 28,46 %

Deocamdată nu am făcut o analiză, abia acum urmează să analizăm fiecare localitate în parte și vom vedea ce vom decide. Eu cred că în turul doi avem nevoie de absolut toată lumea, sper ca și unii dintre foștii noștri colegi sau actuali colegi, care n-au înțeles cât de importantă este miza sau nu au crezut în această victorie a noastră, vor înțelege că este al doisprezecelea ceas în care trebuie să se repoziționeze și să gândească altfel”, a declarat copreședintele ACL, Ionel Palăr.

În interviul acordat bacauinfo.ro, Mihaela Bădic vedea un PNL șifonat în urma asocierii cu PDL, însă vedea și un avantaj. „Cel mai mare avantaj este că suntem mai mulţi, mai mulţi mobilizaţi, mai mulţi care vor să facă treabă” susținea Bădic. 

PNL și PDL în ACL nu au reușit însă să obțină la Helegiu nici cât au scos separat la alegerile europarlamentare din mai, obținând acum 580 voturi față de 609. La europarlamentare, Alianța electorală a PSD obținuse 452 de voturi, la prezidențiale – 1340.