Oare de ce munceste omul, acceptand sa se trezeasca in zori? In timp ce altii dorm linistiti in patul cald, angajatul se trezeste cu 10-15 minute inainte de a auzi alarma. Se desparte cu dificultate de patul sau confortabil, de asternuturile iubitoare si catifelate, dar nu are ce face!

Omul isi inchiriaza forta de munca, indiferent de domeniul in care isi desfasoara activitatea, sa obtina:

-un salariu lunar care sa ii asigure un trai decent. Daca are familie, intra in calcul si copiii si tovarasul de viata.

-asigurare medicala. Nimeni nu doreste sa se imbolnaveasca, dar cand survin stari de rau, salariatul isi poate lua un concediu medical de 3-4 zile, pana isi revine, apoi se intoarce la serviciu. In zilele acelea el stie ca este platit.

Se poate sa aiba nevoie si de spitalizare si perioada de inactivitate sa fie mai mare. Numai asigurarea de sanatate este cea care il ajuta sa nu plateasca zilele de spitalizare si sa fie platit in acea perioada.

-asigurarea unei pensii prin gestul angajatorului de a vira la Casa de Pensii lunar suma necesara. La tinerete toate merg din plin. Omul este sanatos, frumos si puternic, dar dupa 60 de ani incepe sa le piarda pe rand. Priveste cu tristete cum ii scade din putere, nu mai este sanatos si frumos ca acum cativa ani, dar se consoleaza la gandul ca luna de luna ii vine o pensie frumoasa din care poate trai decent.

-sentimentul ca este util si ca poate contribui la bugetul de stat. Fiecare ar trebui sa experimenteze bucuria de a fi de util social. Sa stie ca o parte din banii lui se duc la alocatii, la pensiile bunicilor si parintilor sau la categoriile de persoane defavorizate care nu pot lucra.

-sa primeasca si premii, sporuri, recompense materiale pentru munca lui. Face bine si un cuvant de apreciere spus de sef, dar cand cineva primeste un apartament sau o masina, bucuria este imensa si in mod sigur ca va fi fidel angajatorului si mult mai motivat!

Posibil ca multi angajati sa nu fi experimentat povestea cu premiile mari date la serviciu, dar cei interesati de un asemenea loc de munca pot citi despre fetele care citand angajatorul: au castigat concursul anului, iar noi le-am premiat.

Sigur ca angajatul care nu a primit nimic in viata lui devine din ce in ce mai curios ce premii pot primi altii. Unii primesc agende, pixuri, instrumente de scris, adica acele obiecte pe care le folosesc tot la locul de munca. Este ca si cum un copil i-ar oferi cadou mamei de ziua ei o oala imensa in care sa faca mancare sau un mop cu care sa stearga pardoseala. Cu toate acestea, mai bine agenda si un set de pixuri decat nimic, fiindca profesorii, avocatii si multe alte categorii profesionale le cumpara din banii lor. Altii primesc cosuri pline cu bunatati cu ocazia sarbatorilor.

Si alimentele din ele sunt grozav de bune, mai ales ca preturile au crescut enorm si de sarbatori preturile devin astronomice.

Cu toate aceastea, vinul se bea, cozonacul se manca, iar omul doreste sa ramana cu ceva care sa ii aminteasca mereu ca intr-un anumit moment a fost cel mai bun dintr-o colectivitate.

Sa castige cineva o masina de lux pare de domeniul sf, dar in Romania exista angajatori generosi care isi rasplatesc salariatii care aduc cele mai mari incasari.

Se dau premii in valoare de 50 000 de euro ca salariatul sa fie motivat si sa obtina si un salariu astronomic. Un asemenea loc de munca este ideal fiindca ofera celui care munceste perspective in toate aspectele vietii sale. Din punct de vedere material va fi o persoana care nu se teme de ziua de maine orice s-ar intampla pentru ca din salariul acela urias poate economisi o suma consistenta care sa ajute cand va fi nevoie de ea.

Din punctul de vedere al dezvoltarii personale, rezultatul este acelasi: cu banii din salariu, un angajat pe postul ideal, la angajatorul ideal are posibilitatea:

  • sa faca scoala de soferi si sa obtina permis de conducere in cazul in care nu il are. In curand, permisul va fi la fel de important ca limbile straine si abilitatile de utilizare a computerului.
  • sa isi termine facultatea sau sa se inscrie la una, chiar si cu taxa, pentru ca va avea de unde sa plateasca taxele lunare sau anuale. Este frustrant pentru cineva sa isi doreasca sa devina medic, actor sau arhitect si sa nu poate investi in viitorul sau.
  • sa se inscrie la cursurile de limbi straine, sa poata comunica perfect in engleza, germana, italiana, spaniola, in limba in care doreste.
  • sa isi cumpere bunuri valoroase si necesare pentru care altii muncesc o viata sau se indatoreaza o viata.

Astfel de locuri de munca exista si sunt confortabile, curate, activitatea desfasurandu-se intr-un mediu perfect curat, in spatiu securizat in care este racoare vara si cald iarna si toata lumea este multumita.

Mai trebuie subliniat faptul ca aceste locuri de munca nu sunt rezervate anumitor persoane, ci ca au acces la ele cine isi doreste sa se afirme, sa lucreze intr-un mediu placut, intr-o atmosfera constructiva, avand o ocupatie interesanta care ii va permite sa cunoasca multe persoane aflate la mii de kilometri distanta. Comunicarea virtuala este placuta si nu are efecte negative.

Dar in afara masinii, salariatele acestea rasfatate au primit si o vacanta exotica de sapte stele in valoare de 10 000 de euro si un voucher de cumparaturi in valoare de 5000 de euro de la Capodopera, magazinul exclusivist din Bucuresti dupa care sunt innebuniti tinerii.