Urban Building a cumpărat cu 200.000 euro un teren pe Bd. Unirii, pentru un bloc de șase etaje, și spune că a vândut pe strada Iosif Cocea un apartament de patru camere cu 81.500 euro

După o tranzacție de peste 200.000 euro între Wooltop SRL și Urban Building SRL, parafată în

august 2015 în urma unei licitații, dezvoltatorul Urban Building a depus documentația pentru construirea unei clădiri de locuințe colective și a unui spațiu comercial la adresa Bd. Unirii, nr. 30, la fostul Proletarul.

Proiectul prevede o construcție cu regim de înălțime P+6 etaje + 7 Retras, un parter cu o casă a scării și lift pe o suprafață de 34 mp, un depozit pentru biciclete de 25 mp, un spațiu comercial de 197 mp și două apartamente cu 3 camere de 80 mp, respectiv 84 mp. Blocul va avea în total 36 apartamente. Mai sunt propuse 56 locuri de parcare: „54 parcări ecologice destinate spațiilor locative și două – destinate spațiilor comerciale de la parter”. 

Locurile de parcare din incinta terenului vor fi suplimentate de parcările amenajate pe terenul închiriat prin contract de închiriere ce se află pe o rază de 50 m față de teren” – mai menționează în Memoriul de prezentare arhitectul Bogdan Timilie.

 Urban Building are în portofoliu, ca proiecte finalizate, două blocuri pe strada Prieteniei și strada I. L. Caragiale, dar și cartierul de vile Small Town, iar în curs de realizare două blocuri pe străzile Iosif Cocea și Erou Ciprian Pintea.

Conform site-ului Urban Building, din cele 25 apartamente de pe strada Erou Ciprian Pintea doar 8 mai sunt libere, restul fiind vândute sau rezervate, prețurile fiind între 29.500 euro (apartament cu două camere, cu o suprafață utilă de 30,80 mp) și 63.100 euro (apartament cu 3 camere cu o suprafață utilă de 68,05 mp). Pe Iosif Cocea, din 34 apartamente doar două sunt „libere”, cel mai scump, un apartament cu 4 camere, cu o suprafață utilă de 97 mp, de 81.500 euro, fiind vândut.