Urban Building vrea să construiască un bloc între McDonald`s și Casa Grande

Bloc nou în Bacău, între Casa Grande și McDonald`s. Dezvoltatorul,

care are deja în portofoliu blocuri pe străzile Iosif Cocea, Prieteniei, I. L Caragiale și alte două în curs de finalizare pe străzile Erou Ciprian Pintea  și Nicu Enea, are în plan construirea unui „imobil locuințe colective, spații comerciale, birouri și amenajare parcare,” nu înainte de desființarea copertinei și a două stații mobile de distribuție de carburanți.

Pentru lucrarea – „desființare copertină C1, două stații mobile distribuție carburanți C2 și C3; construire imobil locuințe colective, spații comerciale, birouri și amenajare parcare” la adresele str. Pictor Theodor Aman 40, 40A, 40B și Calea Mărășești, 149B – Primăria Bacău a emis în august 2016 Certificatul de urbanism beneficiarilor URBAN BUILDING SRL și VAMOS INTERNATIONAL SRL.

  • Click to open image! Click to open image!
  •  

 

Conform site-ului propriu, Urban Building a construit în ultimii ani în municipiul Bacău blocuri pe străzile Iosif Cocea, Prieteniei și I. L. Caragiale, iar acum lucrează la alte două pe Nicu Enea și Erou Ciprian Pintea, unde deja a vândut aproape toate apartamentele la prețuri între 29.850 euro (două camere, suprafață utilă – 29,95 mp) și 63.100 euro (trei camere, suprafață utilă – 68,05 mp).

În noiembrie 2015, Bacău Info scria că dezvoltatorul avea la vânzare deja peste 20 de apartamente, în condițiile în care lucra în baza unei autorizații pentru „birouri la parter” și „locuințe colective la et. I-V – 10 apartamente”. În februarie 2016 însă, societatea a solicitat Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU) din cadrul Primăriei Bacău avizul pentru „recompartimentări interioare și extinderi nivel construcție în execuție,” pentru ca în aprilie să primească o două autorizație de construcție pentru un regim de înălțime de P+6 și 28 apartamente. Conform site-ului societății însă, la vânzare au fost puse 29 de apartamente

Conform Ministerului de Finanțe, Urban Building a fost înființată în 2012, figurează cu sediul în Săucești și are ca principal domeniu de activitate „lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”. Primul an de activitate l-a încheiat cu o pierdere de 4.521 lei, iar în 2015 a raportat o cifră de afaceri de 7.270.703 lei și un profit net de 1.876.443 lei, având trei angajați.