Vaccin veterinar la pisici: ce schemă trebuie să urmezi?

vaccin-veterinar (3)

Ai acasă un pui de pisică, ce tocmai a intrat în familia ta și vrei să te asiguri că animalul se dezvoltă armonios și că este ferit de boli și virusuri?

Începe prin a urma o schemă de vaccin veterinar: https://www.veteco.com/15-vaccinuri-animale-companie, care să îi asigure protecția de care are nevoie! Recomandat este să mergi noul tău prieten la un medic de specialitate, care îți oferă astfel recomandări în privința tipurilor de vaccinuri ce trebuie administrate!

Primul vaccin veterinar pentru pisica ta

Primul vaccin trebuie administrat pisicii la vârsta de 8 săptămâni, această injecție fiind recomandată pentru a proteja animalul de bolile specifice acestei perioade. În acest sens, trebuie să știi că vaccinul este unul de bază, absolut necesar, care îți protejează prietenul necuvântător împotriva:

  • gripei feline – gripa poate fi cauzată de diferiți agenți patogeni, printre care se numără virusul hrpetic felin sau calcivirusul. De regulă, gripa felină poate afecta atât căile respiratoria, cât și ochii sau gura;
  • virusului panleucopeniei feline – este vorba despre o infecție virală, care poate fi fatală și care provoacă vărsături ori diaree;
  • virusului leucemiei feline – are capacitatea de a suprima sistemul imunitar, în vreme ce pisica ta devine vulnerabilă la o gamă largă de boli.

Rapel

Spre deosebire de câini, care au nevoie de mai multe vaccinuri, pisicile sunt mai puțin pretențioase. Mai exact, trebuie să mergi cu ele la medic pentru rapel doar la 3 – 5 săptămâni de la primul vaccin, pentru ca mai apoi să continui cu schema anuală.

Alte tipuri de vaccinuri

Pe lângă vaccinurile de bază, este bine să ai în vedere pentru felina ta și vaccinurile neesențiale, dar care o protejează. De exemplu, vaccinul împotriva rabiei este unul recomandat și care este absolut necesar dacă plănuiești să călătorești împreună cu animalul tău de companie ori dacă vrei să îl lași pentru o perioadă limitată de timp la un pet-hotel.

Suplimentele veterinare joacă și ele un rol esențial

Nu este suficient să îți vaccinezi pisica, pentru ca aceasta să aibă o viață sănătoasă. De exemplu, este recomandat să investești și în suplimente de calitate. Ele sunt împărțite în mai multe categorii, în funcție de efectul pe care îl au:

  • suplimente pentru întărirea articulațiilor – aceste suplimente sunt necesare cu precădere în primele luni de viață, atunci când pisica se află în etapa de creștere. Mai exact, suplimentele ajută animalul să se bucure de articulații sănătoase și suficient de puternice;
  • suplimente pentru piele și blană – dacă vrei ca animalul tău să aibă un aspect frumos și sănătos, nu uita nici de suplimentele pentru piele și blană. Datorită acestora, pisica se va bucura de o piele sănătoasă și de o blană mereu curată și aspectuoasă;
  • suplimente pentru digestie – vin în completarea alimentației pe care i-o oferi animalului, ajutându-l să digere cât mai ușor produsele pe care i le oferi.

Controale periodice la veterinar

Indicat este ca în mod constant să mergi cu animalul tău de companie la un cabinet veterinar, pentru ca un medic de specialitate să îl consulte și să se asigure că totul este în regulă. Doctorul este cel care îți poate oferi și sfaturi despre suplimentele alimentare în care să investești, cum să le administrezi, dar și care sunt vaccinurile de care prietenul tău patruped mai are nevoie.

Accesează Veteco.com și găsești aici o gamă largă de produse excelente pentru animale! De la cel mai bun medicament veterinar Veteco, până la suplimente de calitate, dar și alte produse specifice – pe toate le poți comanda online foarte ușor, în doar câteva momente!

Date de contactat:

Telefon: +40 264 597 008

Email: [email protected]