Vânătoarea de traseişti de la Oneşti, o singură victimă. Motivaţie: „în fiecare zi mă duc la domnul primar să mă ajute să mai cumpăram ceva”

Preşedintele UNPR Oneşti, Laurenţiu Neghină e la vânătoare de traseiști. Până acum cel mai tare a tras în

PDL, de la care a luat un consilier local – Adrian Brînzaniuc, şi doi supleanţi – Neculai Manea şi Sorin Roşca. Tot de la PDL a plecat oficial şi Adrian Jitaru la PMP. Jitaru ocupa funcţia de preşedinte la PMP Oneşti.

Panfil: Brânzaniuc e „pierdere în ghilimele

 Preşedintele PDL Oneşti, Gelu Panfil, crede că Brînzaniuc e singura pierdere „pierdere în ghilimele, pentru că până la urmă ştim cum stăm şi cu cine plecăm la război. Am aflat din presă, de la televizor. De altfel, a şi afirmat că nu a vorbit cu noi pe această temă.” – a declarat Panfil pentru bacauinfo.ro. „Până nu expiră termenul de 45 de zile nu avem de unde să ştim 100%, dar, în principiu, vom urma procedurile legale… o să retragem sprijinul politic şi o să vedem exact care sunt consecinţele. Vom vedea şi ce o să spună Curtea Constituţională, eu mă foarte îndoiesc că această Ordonanţă va rămâne în picioare” – a continuat preşedintele PDL Oneşti.

Neghină, refuzat și de Ene

 Modul în care a ales Adrian Brînzaniuc să defileze oficial pe lângă Neghină a  fost taxat de foştii colegi din PDL. Gheorghe Ene, membru fondator al PD în 1991, a fost cel mai vehement, cu atât mai mult cu cât a fost foarte deranjat să audă că sunt zvonuri și la adresa sa. Avocatul admite că Neghină a încercat să-l tatoneze, dar edilul a fost refuzat, în condițiile în care mulți îl văd pe Ene drept artizanul alegerii lui Neghină ca primar.

Eu din `91 sunt în PD, am urmat PDL-ul şi echipa mea – indiferent că PDL se va regăsi în alt partid – echipa mea tot acolo rămâne. De fapt, am avut şi o discuţie cu domnul primar, care m-a invitat la o discuţie amiabilă, pe considerentul că am plecat împreună pe acest drum într-o alianţă electorală … i-am spus că am motive să rămân în aceeaşi echipă. Eu sunt om de cuvânt. Nu spun una acum, ca peste trei zile să mă duc la un post de televiziune şi să spun că de fapt am trecut în altă barcă. În viaţa partidelor politice este bine să guverneze aceleaşi principii care guvernează toate sectoarele vieții şi asta înseamnă demnitate, coloană vertebrală, să-ţi respecţi prietenii, echipa şi partidul care te-a propulsat. Dacă vrei pentru o anumită funcţie să pleci în altă parte, mi se pare corect şi cinstit penttru tine, corect pentru partid şi colegii care au luptat în campanie, să-ţi dai demisia din funcţia de consilier, ca partidul să poată pune un alt consilier în locul tău. (…) Fac trimitere la cine s-a comportat în aşa fel până azi” – a declarat Ene pentru bacauinfo.ro, pentru ca mai târziu să susţină acelaşi punct de vedere şi în faţa consilierilor locali, când l-a şi acuzat pe Neghină de instigare:

Mie îmi pare rău de aceste pierderi. Cei care au plecat sunt autorii faptei traseism politic, dar în spatele lor este şi un instigator, care i-a determinat să plece. Amândoi au aceeaşi vină, morală, nu altfel de vină.”

Preşedintele UNPR, care a câştigat Primăria cu ajutorul nucleului dur din PDL Oneşti, a încercat să dreagă busuiocul. A făcut trimitere la alianţa UNPR-PSD-PP-DD din CL Oneşti, formată după alegerile din 2012, alianţă care nu i-ar fi dat pace din cauza datoriilor de ordin moral pe care le-ar fi resimţit faţă de PDL, dar acum se delimitează de oamenii care l-au făcut primar.

„(…) sincer vă spun, nu am fost de acord (cu alianţa UNPR-PSD-PP-DD din CL Oneşti – nota red.). Am spus că vreau să rămân vertical, că nu renunţ la echipa Alianţei pentru Bacău, pentru că dumneavostră aţi fost lângă mine şi vă datorez moral tot sprijinul, am spus cu vehemenţă că prefer să rămân în Opoziţie alături de cei patru consilieri PDL, sub nicio formă nu stric această alianţă. Dacă dumneavoastră îl acuzaţi pe domnul Brînzaniuc de trădare, alăturându-se echipei UNPR, continuând un proiect… iar dumneavostră care vă pupaţi cu liberalii cu care v-aţi certat doi ani şi trei luni consideraţi că este mai multă verticalitate…” – i s-a adresat Neghină lui Ene.

Brînzaniuc spune că regretă plecarea, dar avea nevoie de banii din pixul lui Neghină: „având în vedere conjunctura actuală politică, nu puteam… în fiecare zi mă duc la domnul primar să mă ajute să mai cumpăram ceva”

 „Nu am ce comenta, fiecare spune ce doreşte în condiţiile în care am rămas alături de primar când ne-am plimbat cu toţii prin tot oraşul promiţându-i susţinere şi chiar când ne-am bucurat cu toţii în noaptea reuşitei domnului primar nu ştiu dacă pot fi catalogat ca lipsit de caracter şi de verticalitate, şi de onoare şi de nu ştiu ce. Într-adevăr fac politică şi sunt în Partidul Democrat din 1996. A fost o decizie foarte greu de luat şi de analizat, dar la urma urmei am preferat să fiu cu echipa cu care cred eu că putem realiza proiectele pe care ni le-am propus.(…) Toţi am avut acelaşi crez (…) având în vedere conjunctura actuală politică nu puteam… în fiecare zi mă duc la domnul primar şi îi cer sprijin să mă ajute să mai cumpăram ceva (în calitate de director la Spitalul Municipal Oneşti – nota red.) şi în Consiliul Local să-i blochez proiectele. Îmi pare rău de colegi, îmi pare rău că nu am avut o poziţie mai bărbătească, să le spun în Biroul permanent local care este atitudinea mea… în condiţiile în care în doi ani nu am fost sunat decât pentru convocări, cotizaţie şi eventual ajutor prin spital… eram bun la număratul voturilor. Nu pot să spun că nu m-a ajutat PDL, din 1996 am avut nenumărate satisfacţii. E o decizie pe care şi acum regret că am luat-o, dar am preferat să fiu alături de proiectele domnului primar Neghină, cu care mă leagă şi o prietenie de foarte mult timp” – a  declarat consilierul acum UNPR, Adrian Brînzaniuc.