Weekend cu ghinion pentru motocicliştii băcăuani – Stiri si noutati din Jud. Bacau. Temele care conteaza. Mai mult decat informatie.

Weekend cu ghinion pentru conducătorii vehiculelor pe două roţi din Bacău. Trei accidente,

soldate cu răniţi grav, au avut loc la sfârşitul săptămânii trecute în judeţ.

Primul incident s-a produs chiar în municipiul Bacău, sâmbătă dimineaţa. O motocicletă pe care se aflau două persoane a fost acroşată în Șerbănești, în intersecţia dintre strada Plaiului şi Calea Romanului, de un taxi al cărui şofer nu a oprit la STOP. Cele două persoane de pe motocicletă, un bărbat de 39 ani şi o femeie de 32, din comuna Roşiori, au ajuns la spital. Femeia a suferit o fractură deschisă la piciorul stâng, iar bărbatul un traumatism şi zgârieturi. Taximetristul e anchetat pentru vătămare corporală din culpă.

Spre seară, tot sâmbătă, un apel la 112 anunţa un alt accident în care era implicat un vehicul pe două roţi. De această dată a fost vorba despre un mopedist din Cleja, care s-a dezechilibrat şi a căzut, din cauza carosabilului umed. Lipsa de îndemânare se explică şi prin faptul că mopedistul nu deţine permis de conducere şi avea şi o valoare a alcoolului în aerul expirat de 1,05 mg/l. În plus, mopedul nu era înregistrat. Conform comunicatului IPJ, acesta e acum anchetat pentru „punere în circulaţie sau conducere a unui vehicul neînmatriculat, conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană fără a deţine permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.

Tot pe fondul consumului de alcool s-a produs duminică, în Lespezi, un al treilea accident, în care a fost implicată o motocicletă, dar şi o bicicletă. De această dată vina pare să aparţină unui biciclist beat, care s-a dezechilibrat şi s-a răsturnat pe carosabil, tăind calea unei motociclete care se deplasa regulamentar, condusa de un bărbat de 41 ani din Bacău. În urma impactului ambii conducatori împreună cu o tânără, pasageră pe  motocicletă, au căzut pe partea carosabilă.

Cei trei au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgență Bacău, unde s-a stabilit că motociclistul a suferit o fractură la clavicula dreaptă, rămănând internat. Pasagera de pe motocicletă a fost diagnosticată cu contuzie la bazin cu escoriaţii locale, fără leziuni osoase, iar biciclistului i s-a stabilit diagnosticul de „contuzie şi escoriaţii mâna stângă, fără leziuni osoase”. În urma testării biciclistului, a rezultat o alcoolemie de 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind acum anchetat pentru vătămare corporală din culpă.