Weekend cu ghinion pentru conducătorii vehiculelor pe două roţi din Bacău. Trei accidente,

soldate cu răniţi grav, au avut loc la sfârşitul săptămânii trecute în judeţ.

Primul incident s-a produs chiar în municipiul Bacău, sâmbătă dimineaţa. O motocicletă pe care se aflau două persoane a fost acroşată în Șerbănești, în intersecţia dintre strada Plaiului şi Calea Romanului, de un taxi al cărui şofer nu a oprit la STOP. Cele două persoane de pe motocicletă, un bărbat de 39 ani şi o femeie de 32, din comuna Roşiori, au ajuns la spital. Femeia a suferit o fractură deschisă la piciorul stâng, iar bărbatul un traumatism şi zgârieturi. Taximetristul e anchetat pentru vătămare corporală din culpă.

Spre seară, tot sâmbătă, un apel la 112 anunţa un alt accident în care era implicat un vehicul pe două roţi. De această dată a fost vorba despre un mopedist din Cleja, care s-a dezechilibrat şi a căzut, din cauza carosabilului umed. Lipsa de îndemânare se explică şi prin faptul că mopedistul nu deţine permis de conducere şi avea şi o valoare a alcoolului în aerul expirat de 1,05 mg/l. În plus, mopedul nu era înregistrat. Conform comunicatului IPJ, acesta e acum anchetat pentru „punere în circulaţie sau conducere a unui vehicul neînmatriculat, conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană fără a deţine permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.

Tot pe fondul consumului de alcool s-a produs duminică, în Lespezi, un al treilea accident, în care a fost implicată o motocicletă, dar şi o bicicletă. De această dată vina pare să aparţină unui biciclist beat, care s-a dezechilibrat şi s-a răsturnat pe carosabil, tăind calea unei motociclete care se deplasa regulamentar, condusa de un bărbat de 41 ani din Bacău. În urma impactului ambii conducatori împreună cu o tânără, pasageră pe  motocicletă, au căzut pe partea carosabilă.

Cei trei au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgență Bacău, unde s-a stabilit că motociclistul a suferit o fractură la clavicula dreaptă, rămănând internat. Pasagera de pe motocicletă a fost diagnosticată cu contuzie la bazin cu escoriaţii locale, fără leziuni osoase, iar biciclistului i s-a stabilit diagnosticul de „contuzie şi escoriaţii mâna stângă, fără leziuni osoase”. În urma testării biciclistului, a rezultat o alcoolemie de 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind acum anchetat pentru vătămare corporală din culpă.