Weekend cu multe nereguli pe drumurile din judeţul Bacău – Stiri si noutati din Jud. Bacau. Temele care conteaza. Mai mult decat informatie.

A fost un weekend cu multe nereguli pe drumurile din Bacău. Mulţi şoferi

băuţi, pietoni sau conducători auto neatenţi şi accidente uşoare; doar şansa a făcut ca nicio victimă să nu fi suferit răni grave.

Mulţi dintre băcăuani au stins căldura ultimelor zile cu beri reci, iar unii s-au urcat şi la volan după ce-au băut alcool. Cinci au fost depistaţi de poliţişti cu alcoolemii între 0,67 şi 1,05, iar acum sunt cercetaţi penal.

Un bărbat de 30 ani din Comăneşti a urcat pe moped după ce a băut, acroşând cu vehiculul un băiat de 13 ani. Părinţii minorului au refuzat ca acestuia să-i fie acordate îngrijiri medicale de către personalul ambulanţei, motivând că  băiatul nu acuză dureri. În plus, au refuzat şi transportarea acestuia la spital. În urma verificării conducătorului de moped, s-a descoperit că acesta nu are permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar mopedul nu este înregistrat sau înmatriculat. Bărbatul de 30 ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, şi a fost condus la Spitalul oraşului Comăneşti, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele lui s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul, fără a avea permis de conducere şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul, sub influenţa băuturilor alcoolice.

Tot o minoră a fost victima unui accident petrecut pe strada Florilor din Bacău. De această dată vina pare să aparţină familiei, care a lăsat fata de 7 ani nesupravegheată. Aceasta s-a angajat în traversare prin loc nepermis şi în viteză, fiind lovită de un autoturism condus de o femeie de 61 ani. Fata a rămas internată la secţia de Chirurgie Pediatrică a Spitalului de Urgenţă, iar poliţiştii fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă.