Achizițiile Primăriei Onești de la firma primarului, o poveste în care finul contrazice nașul

Nicolae Gnatiuc infirmă în scris declarațiile mincinoase ale fostului primar al municipiului Onești, Laurențiu Neghină, care e și nașul său. În

pline dezvăluiri cu privire la cumpărăturile făcute de Primăria Onești chiar de la firma primarului Neghină, acesta declara că achiziția este anchetată de Corpul de audit. Doi ani și jumătate mai târziu, Nicolae Gnatiuc, actualul primar, transmite la solicitarea Bacău Info că „Primăria Municipiului Onești nu a întocmit o anchetă/audit”.

Dezvăluirile cu privire la modul în care au colaborat Primăria cu firma primarului au fost făcute în aprilie 2014, suspiciunea evidentă fiind de conflict de interese: „În timp ce deputatul Vreme, mare susținător al primarului Neghină, declara ritos că trebuie respectat statul de drept, lupta împotriva corupților, înfrunta baronii locali, finul Tenie, fiind și administrator public, supervizează (conform organigramei aparatului de specialitate al primarului, aflată pe www.primaria.onesti.ro) ancheta cu privire la afacerea făcută între Primăria Onești și firma primarului. „Corpul audit face anchetă. Nu am idee în ce stadiu se află ancheta. Când se va finaliza, solicitați și veți primi răspunsul. Din câte știu, achiziția a fost făcută corect fără nici un fel de problemă. A fost făcută prin încredințare directă, conform legii,” ne confirma primarul Neghină. Așteptăm cu nerăbdare finalizarea anchetei și rezultatul acesteia, pentru a face publică sentința finului cu privire la afacerile nașului”. 

Între timp însă, Neghină a pierdut Primăria Onești, finul Ionuț Tenie este director la Bibliotecă, iar actualul primar Nicolae Gnatiuc, tot fin, a transmis la solicitarea Bacău Info că nu a fost nicio anchetă, deoarece  „Primăria Municipiului Onești nu are competență în vederea verificării aspectelor ce privesc conflictele de interese”.

Achizițiile Primăriei Onești de la firma fostului primar au intrat în 2016 însă în atenția Agenției Naționale de Integritate (ANI).