Atunci când Dragoş Benea vorbeşte despre ipocrizie – Stiri si noutati din Jud. Bacau. Temele care conteaza. Mai mult decat informatie.

O fi ipocrită declarația de aici a

primarului Romeo Stavarache, dar să-și dea cu părerea despre ipocrizie tocmai Dragoș Benea? De ce ar face una ca asta?

E adevărat, pe centura Bacăului au fost toți politicienii. E adevărat, liberalii de aici i-au cărat pe ăia de la București pe centură, pentru că așa se practică. E o formă de a-i pupa în cur pe mai marii de prin Guvern, atunci când își fac numărul prin țară, doar-doar s-or milogi să mai scape ceva (pentru centură, pentru spital, pentru aeroport, pentru Radioterapie etc.). Uneori iese, alteori nu. A ieșit, de exemplu, la Podul Șerbănești. La Spitalul Municipal e legendar cum n-a ieșit într-un an, fie lăudat numele PSD și al lui Nicolaescu.

Cronologic vorbind, primul care a indicat sursa de finanțare a variantei ocolitoare, public cel puțin, a fost Stavarache, atunci când a spus că singura soluție posibilă o reprezintă fondurile europene și că așa se va face, dar la vremea aia a sunat ca-n povestea cu Petrică și lupul, la câte investiții anunța primarul cu banii UE. 

Puțin probabil că e vreun politician din Bacău care să nu se fi interesat, să nu fi pus o vorbă, acolo, pentru centură, inclusiv anonimii sau ăștia huliți, ca Berca. Hrebenciuc, Berca sau Stavarache, probabil că, în felul lui, fiecare a tras pentru a se face. Asta da, e o dovadă de ipocrizie, să spui că exclusiv unii.

Nu meritul realizării centurii e însă subiectul, ci faptul că Dragoș Benea vorbește despre ipocrizie.

Probabil că este un fin cunoscător al termenului, din moment ce se referă cu atâta siguranță. L-a mestecat, l-a aprofundat, i-a pătruns toate proprietățile, l-a absorbit. Îl simte, e de-acolo. Noi, de pildă, nu spunem că facem o presă mai nu știu cum decât a altora, tocmai pentru că e bine să-ți păstrezi pentru tine verdictele care te implică. Decid cititorii ce și cum.

Dl. Benea nu lasă însă electoratul să decidă care politician e mai ipocrit, pentru că știe el. Din partea unuia care de la 24 ani a lucrat numai la stat și are o viață de boier, e simplu cu verdictele.  Întrebarea e, calificativele astea pe Facebook le pune din casa părinților săi, aia foarte foarte foarte mare, ca orice locuință care găzduiește un bugetar (dl B. fiind prea sărac și pentru o garsonieră) sau din Lexusul partenerei sale de viață?  Adică ipocrizia se oprește la gardul proprietății sau trece dincolo de ea? De pe terasa Buena Vista, de la etajul 6 retras, altfel se vede ipocrizia, așa-i, d-le președinte?

Dl. Benea poate însă alerga liniștit, Stavarache n-a vorbit despre un merit colectiv decât în subiectul centurii Bacău. Radioterapia și Aeroportul nu i le poate lua nimeni șefului PSD. Din 2004 până acum, principala responsabilitate pentru nimic la Radioterapie și nimic la Aeroport îi aparține președintelui Consiliului Județean, că doar n-o fi având doar privilegiul pentru miștouri. Ce facem acum, să-i dăm lui Benea în cap cu numărul celor nenorociți de cancer? 11 ANI!!! Oricum i-ai număra, e imposibil să găsești texte aburitoare. 11 ANI și un singur responsabil!!! Se rezolvă în al doișpelea an? Niște morți sunt foarte fericiți.

Noi credem că au fost bani, dar, pentru asta, ar fi trebuit ca multe dintre licitațiile Consiliului Județean (inclusiv ale subordonatelor gen DGASPC) să nu se desfășoare cu un singur participant / o singură ofertă admisibilă și un câștigător aproape de valoarea maximă estimată, fie că au fost de sute de mii de lei, fie că au fost de zeci de milioane de lei. Privilegiul de a lăuda constructori în adunări de partid nu e însă ieftin.

În plus, dl. Benea are o problemă cu cei care contestă, adică își exercită un drept prevăzut de lege. Cum ar veni, mai important e contractul decât respectarea legii. A, legile sunt proaste? Da` le-am făcut noi sau le-au făcut colegii de partid ai d-lui Benea? Ce să vezi, legea nu i-a dat dreptate constructorului preferat al președintelui de CJ, care a pierdut contractul pentru Insula de Agrement. Dacă nu existau contestații, cei de la Conbac – SSAB nu prindeau contractul pentru Insulă. Așa, după contestații, a existat un câștigător corect, pe o procedură la care a pus umărul și justiția. Elegant vorbind, te poți pișa pe legi și să le transmiți unora, chiar dacă au dreptate, să nu dea dracu să conteste.  Asta e însă o gândire de infractor.

Faptul că Dragoș Benea își dă cu părerea despre ipocrizie e, în sine, o știre. Pentru situațiile astea, cu totul neașteptate, e bine ca Farmacia 1 să mențină un stoc ridicat de Emetiral, pentru că rațele de pe Lacul Bacău 2 au și ele o limită la cât pot să înghită.

Altfel, ca să vedeți cum arată dl. Benea când nu e ipocrit, click aici.

A nu se înțelege că tot PSD-ul e ipocrit. Sunt și contraexemple