Băcăuan reţinut pentru camătă, şantaj şi lovire – Stiri si noutati din Jud. Bacau. Temele care conteaza. Mai mult decat informatie.

Un bărbat de 37 ani din Bacău a fost reţinut de poliţişti, fiind suspectat de

camătă, şantaj şi loviri. El este acuzat de un alt bărbat că, după ce i-a dat împrumuturi cu 30% dobândă, l-a bătut şi ameninţat pentru a recupera banii.

Din relatările victimei, se pare că, în perioada mai-septembrie 2014, aceasta ar fi luat de la cămătar diferite sume de bani, dobânda fiind stabilită la 30%. A întâmpinat dificultăţi în a plăti, iar cămătarul nu a ezitat să calculeze dobândă la dobândă. Pentru a se acoperi, cămătarul şi-a forţat victima, prin diferiţi interpuşi, să semneze acte notariale pentru sumele împrumutate, prin care oferea diferite imobile ca garanţie.

Victima a intrat în incapacitatea de a mai plăti, iar cămătarul ar fi recurs la ameninţări, pe care în luna mai le-a şi pus în practică, provocându-i leziuni care au necesitat îngrijiri medicale.

Joi, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Bacău au făcut trei percheziţii domiciliare, reuşind să identifice şi să ridice de la suspect un autoturism care aparţine victimei.

Bărbatul de 37 ani a fost reținut pentru 24, fiind acuzat de camătă, şantaj şi loviri sau alte violenţe.