Când să împodobești un brad artificial?

brad artificial de craciun

Crăciunul se apropie cu pași repezi și te întrebi când poți începe să îți decorezi casa și cand sa cumperi un brad artificial de la BraziCraciun.net pentru a sărbători în mod tradițional minunatele sărbători ale iernii? Iată ce trebuie să știi despre acest aspect.

Nici nu se termină bine toamna că toată lumea își face planurile pentru sărbătorile de iarnă. Cei mai entuziasmați așteaptă cu nerăbdare să participe la crearea întregii atmosfere de sărbători, ceea ce înseamnă că fac toate eforturile pentru ca tot decorul casei să fie unul de poveste, ba chiar sunt tentați să înceapă pregătirile încă de la începutul lunii decembrie sau, de ce nu, și mai devreme. Dar care este perioada ideală pentru a decora un brad artificial? Și ce spune tradiția despre acest obicei?

Data tradițională pentru împodobirea bradului de Craciun

brad artificial de lux

Tradițiile diferă de la un stat la altul și de la o comunitate la alta. Catolicii se aliniază tradiției aprinzând câte o lumânare în fiecare duminică a Adventului, iar bradul îl împodobesc în ultima duminică dinainte de Crăciun sau chiar în Ajunul Crăciunului, pe când mulți dintre ortodocși împodobesc bradul fie în seara de Ajun, fie la începutul lunii decembrie, pentru a-l aștepta și pe Moș Nicolae pe 6 decembrie să lase cadouri în cizmele puse sub brad, nu la fereastră, ca în vremurile de demult.

Consideri că este prea devreme pentru a împodobi bradul artificial conform acestor tradiții? Gândește-te că o traditie englezească din secolul al XVIII-lea spunea că împodobirea bradului trebuie să se facă pe 13 decembrie sau cu 12 zile înainte de Crăciun, fiecare zi reprezentând de fapt câte o lună din anul care urmează.

Aceasta ar fi o alegere perfectă dacă nu ar fi vorba despre împodobirea unui brad natural, ci a unui pom artificial, dată fiind perioada destul de mare în care acest element de decor înfrumusețează casa.

Există riscul ca un brad natural să fie gata uscat până pe 25 decembrie, iar în ziua de Crăciun nu vei mai avea șansa de a te bucura de decorul de poveste pe care ai făcut eforturi să îl realizezi. Nu toate soiurile de brazi durează atât de mult, așa că este recomandat ca un brad natural să nu fie cumpărat prea devreme.

Care este perioada ideală pentru achiziționarea unui brad de Craciun natural?

Dacă ai hotărât totuși că vrei să împodobești un brad natural in locul unui brad artificial de Crăciun, ideal este să faci acest lucru cât mai aproape de ziua de 25 decembrie. Dacă tot iubești naturalețea, atunci poate vei vrea să te aliniezi tradițiilor care spun că bradul se împodobește în Ajunul Crăciunului.

Într-adevăr tendințele moderne înclină spre decorarea brazilor cu mult înainte de această dată, pentru a avea posibilitatea de a simți cât mai mult atmosfera de sărbătoare în casă, mai ales în familiile unde sunt prezenți și copiii, însă aceste tendințe au apărut mai ales prin prisma dezvoltării piețelor de brazi artificiali.

Aceștia prezintă, într-adevăr, marele avantaj de a nu se deteriora după doar câteva zile sau săptămâni de utilizare, ci rezistă chiar și ani la rând pentru a fi decorat.

Dar decorarea casei? Când poți instala toate luminile prin casă, când poți lipi pe geamuri stickerele decorative și când poți decora în alb și roșu scara casei sau perdelele? Despre acest aspect, tradiția nu spune nimic.

Trebuie menționat totuși că majoritatea decorațiunilor pentru case, inclusiv coroanele atârnate pe ușa de la intrare, apar chiar de la începutul lunii decembrie.

În ceea ce privește iluminatul exterior, este recomandată instalarea luminilor chiar mai devreme, pentru ca vremea să nu fie extrem de rece, iar aprinderea lor să se facă în luna decembrie, după preferințe, mai la început sau spre jumătatea lunii.