Ce sunt fungicidele si cum actioneaza ele asupra daunatorilor?

fungicide

Fungicidele sunt substante care se utilizeaza frecvent pentru a impiedica dezvoltarea si transmiterea ciupercilor in structurile naturale ale plantelor. Acestea contribuie la prevenirea bolilor si sunt recomandate pentru protejarea culturilor de legume, precum cele de ceapa, tomate, castraveti si cartofi, pentru vita de vie, pomii fructiferi, plantatiile silvice si culturile de cereale. Aplicarea tratamentelor cu fungicide combate numeroase afectiuni ce pot provoca pagube imense agricultorilor si joaca un rol esential in evitarea situatiilor cu astfel de risc.

Dupa cum sugereaza si denumirea in sine a acestor substante disponibile in magazinul online PlantMaster, scopul lor este sa previna dezvoltarea si raspandirea fungilor. Prin procesul de controlare a acestor daunatori, formulele pot creste randamentul culturilor si pot salva munca depusa de agricultori de la un adevarat dezastru. Mai mult decat atat, prin utilizarea substantelor dedicate protejarii plantelor se poate influenta direct calitatea si durabilitatea produsului agricol final.

Alege, asadar, formulele potrivite de tratament, in functie de cultura pe care iti doresti sa o protejezi, precum si de diversele afectiuni la care aceasta poate fi expusa si aplica conform recomandarilor dozele necesare, pentru a mentine in siguranta recolta.

Ai la dispozitie o gama variata si complexa de substante menite sa combata o plaja larga de afectiuni, pentru un spectru diversificat de plante. In ofertele producatorilor vei remarca fungicide de contact si sistemice, cu rezultate dovedite in combaterea fungilor, create de branduri cu prestigiu international.

Cum actioneaza substantele de combatere a fungilor?

Clasa substantelor de contact asigura o protectie optima impotriva daunatorilor, fara a patrunde in tesutul plantei. Efectul acestora dispare complet la contactul cu picaturile de apa, tratamentul trebuind sa fie reaplicat dupa fiecare ploaie sau udare. Un aspect important de care este bine sa tii cont la utilizarea acestor substante este acela ca aceste produse sunt inutile odata ce boala s-a instalat si sanatatea plantei a fost compromisa.

Pe de alta parte, formulele substantelor sistemice sunt mult mai puternice si pot opri bolile sau daunatorii care au atacat deja planta, asigurand protectia recoltei pentru o perioada indelungata de timp, chiar si in cazul in care ploua. Doar in situatia in care ploaia cade imediat dupa aplicarea tratamentului se recomanda repetarea procedeului de combatere. Produsele de acest tip se aplica de maximum trei ori intr-un sezon.

fungicide

Doua dintre cele mai bine vandute fungicide

CHAMP 77 WG este un fungicid de contact foarte eficient, ce se prezinta sub forma de granule fine, fara tendinta de sfaramare, care se aplica in perioada de vegetatie sau ca tratament foliar preventiv si curativ. In amestec cu apa, granulele se dizolva, avand loc distribuirea ionilor de cupru pe suprafata tratata, acestia actionand asupra fungilor si bacteriilor deopotriva.

Produsul adera excelent pe suprafata frunzelor si nu necesita adaugare de adezivi, stimuleaza rezistenta naturala a plantelor, contribuind la combaterea integrata a patogenilor si previne si stopeaza mana si arsurile bacteriene la vita de vie, pomii fructiferi, cartofi, tomate si castraveti.

EVALIA face parte din categoria de fungicide sistemice si combate cu brio bolile legumelor, pomilor fructiferi, rapitei de toamna si primavara, leguminoaselor, trandafirilor si plantelor ornamentale, avand o actiune preventiva si curativa. Fungicidul blocheaza dezvoltarea bolii in interiorul plantei si este difuzat rapid in partile aeriene ale acesteia prin actiunea sa sistemica.

Oferta completa a producatorilor include insa o multitudine de substante de acest tip de care culturile au nevoie pentru a se dezvolta armonios. Consulta catalogul acestor produse si apeleaza la tratamentele pe baza de fungicide, pentru a creste rezistenta plantelor la boli si daunatori!