Cum pot contribui celulele stem la vindecarea paraliziei cerebrale? Iata ce trebuie sa stii!

Paralizia cerebrala este un termen care poate descrie efectele deteriorarii creierului in curs de dezvoltare din diverse cauze. Este legat de o serie de simptome, inclusiv slabiciune musculara si probleme de miscare. Afectarea creierului apare de obicei la inceputul dezvoltarii sale, fie la copil in timpul sarcinii, fie in perioada imediat dupa nastere. Simptomele pot include dificultati in mers, diverse dezechilibre, lipsa poftei de mancare, dificultate la inghitire, dificultati in vorbire sau in coordonarea miscarilor ochilor. Unele persoane afectate de paralizie cerebrala au, de asemenea, un anumit nivel de dizabilitate intelectuala. Nu exista doua persoane cu paralizie cerebrala afectate exact in acelasi mod, insa studiile de pana acum au aratat ca celulele stem ajuta la vindecarea paraliziei cerebrale. Exista multe tipuri diferite de celule care interactioneaza pentru a transporta semnale in jurul creierului si intre creier si corp. Paralizia cerebrala este dificil de tratat, deoarece poate implica deteriorarea tuturor acestor tipuri de celule si a conexiunilor acestora. Celulele stem ajuta la vindecarea paraliziei cerebrale, inclusiv prin faptul ca acestea sunt studiate si utilizate pentru a crea diferite tipuri de celule cerebrale. Aceste celule pot ajuta la furnizarea de informatii valoroase despre modul in care functioneaza paralizia cerebrala. La randul lor, profesionistii din domeniul medical spera ca poate aduce noi si imbunatatite forme de tratament.

Terapia cu celule stem pentru tratarea paralizia cerebrale are inca un drum lung de parcurs. Rezultatele de pana acum au avut succes in reducerea leziunilor cerebrale si limitarea numarului de efecte secundare.

Exista medicamente pentru pacientii care trebuie sa relaxeze muschii pusi sub presiune si sa rezolve anumite probleme de hranire a bebelusilor. Fizioterapia si terapia ocupationala pot contribui la imbunatatirea mobilitatii pacientului sau a capacitatii sale de a indeplini sarcini zilnice, iar terapia vorbirii poate fi utilizata pentru a imbunatati abilitatile de comunicare. De cele mai multe ori, terapia si medicatia sunt vazute ca actiuni pozitive in gestionarea bolii, dar, ca in toate domeniile medicinii, exista intotdeauna incertitudini si dezacorduri cu privire la ce sa facem si cand sa actionam. Cu toate acestea, unul dintre cele mai noi si mai promitatoare tratamente este terapia cu celule stem. Corpul nostru uman este alcatuit din aproximativ 200 de tipuri diferite de celule, cum ar fi: celulele pielii, celulele sanguine si celulele musculare. Aceste celule specializate au roluri si responsabilitati unice in corpul nostru, dar nu pot genera celule noi sau identice atunci cand este nevoie. Cu toate acestea, rolul celulelor stem este de a genera noi celule specializate, ceea ce permite vindecarea si cresterea.

Alege sa poti oferi sanatate si viata tuturor celor aflati la nevoie! Viata este o prioritate, dai-o atunci cand ai sansa!