Cum să păstrezi pantofii cât mai mult timp

Există mai multe modalități de a păstra o perioadă cât mai lungă pantofii dragi pentru că de multe ori ne plac atât de mult niște pantofi, încât ne dorim să îi putem folosi o perioadă cât mai lungă, în condiții foarte bune, așa cum sunt și pantofii casual Tamaris .

Iată mai multe recomandări pentru a avea o încălțăminte pe termen cât mai lung:

În cazul în care încălțămintea se udă este recomandat ca aceasta să se usuce lent, într-un loc în care circulă aerul deoarece dacă așezăm pantofii pe lângă un încălzitor, pielea se usca prea tare și chiar se poate crăpa, lipiciul se va deteriora iar culoarea se va diminua.

Locul pentru depozitarea pantofilor este foarte important deoarece dacă așezăm încălțămintea la soare atunci când nu o folosim, aceasta se poate strica; de asemenea, nu trebuie să așezați încălțămineta foarte aproape de altă pereche deoarece aceasta se poate zgâria de altă pereche, prin urmare cea mai potrivită depozitare este într-un pantofar, într-un dulap special sau chiar în cutiile proprii.

Este important să se introducă în interiorul pantofului un instrument special care se numește copac și care păstrează pantoful întins atunci când acesta nu este purtat deoarece dacă aceștia nu sunt utlizați aceștia se usucă și se contractă; dacă nu vreți să achiziționați asemenea accestorii, puteți introduce un șomoiog de hârtie până în vârf iar aceștia vor sta întinși până la sezonu următor.

Este recomandat ca oricât de mult vă sunt dragi anumiți pantofi, să nu îi purtați mai mult de două zile consecutive pentru ca aceștia să transpire și să capete miros utât; pauza în care nu îi purtați le permite să se usuce, să se aerisească și să revină la forma inițială.

Curățarea și grija față de pantofi ține foarte mult de materialul acestora dar magazinele de încălțăminte propun numeroase soluții de curățare adecvate oricărui tip de pantof, și celui din piele, din piele întoarsă sau din piele lăcuită; există, de asemenea, și spray-uri pentru a face încălțămintea impermeabilă, ceea ce va proteja pantoful și îl va întreține mai bine pe acesta.

Important este să achiziționați o pereche de încălțăminte de mai bună calitate pentru a vă aștepta ca aceasta să dureze mai mult, chiar dacă este posibil să plătiți mai mult, dar calitatea o veți putea aprecia după un timp așa că dacă aveți un tip de pantof și o marcă care a funcționat, este recomandat să continuați să achiziționați același tip de încălțăminte. Plus că este foarte important calapodul pantofilor iar o prețul mai mare al unei perechi de încălțăminte reflectă și faptul că există o echipă de oameni în spate care au cercetat și testat acel calapod și că el este unul chiar adaptabil și oferă confort.