Cumetriile PSD au luat Perla. Perla Moldovei – Slănic Moldova. Naşu’ (Viorel Hrebenciuc) şi cu finu’ (Andrei Şerban) au pus-o de o staţiune
Andrei și Viorel Hrebenciuc, Andrei Șerban – primarul orașului Slănic Moldova, Corneliu Iacobov – fost lider PSD Bacău condamnat definitiv la 6 ani de închisoare pentru prejudicierea RAFO Onești, Mihai Necolaiciuc – fost director al CFR condamnat definitiv la 4 ani și 6 luni de închisoare pentru deturnare de fonduri apar
într-un material de presă publicat de România Curată, plin de dezvăluri referitoare la cum a ajuns Perla Moldovei pe mâna lor, a „hrebenciucilor” dacă o cităm pe Monica Macovei.
Ziariștii au plecat de la Dosarul Retrocedărilorși de la firma offshore deținută de Andrei Hrebenciuc care controla Reședința Vârstnicilor SRL, și au ajuns la o altă firmă offshore, „Sharp Advanced Solutions SRL, din București fondată în 03.11. 2011 de Nicolae Mergeani (50%) (avocatul lui Viorel Hrebenciuc în Dosarul Eterna și Fascinanta Românie, cel care ar deține și aproape jumătate din Fresh din Mere de Itești – nota bacauinfo.ro) și Prodan Victor Adrian (50%) și cu administrator Carmen-Elisabeta Drăgoi (adică persoanele nominalizate în dosarul retrocedării frauduloase)” arată cei de la România Curată.
Prin intermediul Sharp Advanced Solutions SRL, controlată de Mergeani și Prodan, care „au cedat 20% din părțile sociale către Lomarus Limited cu sediul social în Strati Myrivilli nr. 5, StrovoIos, P.C. 2046, Nicosia, Cipru, adică fix aceeași adresă cu a Majura Ltd., offshore-ul implicat în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri” „ex-șefa de cabinet a lui Hrebenciuc” a ajuns să dețină jumătate din Hotelul Perla din Slănic Moldova (5 stele) și pachetul majoritar de acțiuni la SC Poiana Brașov „după ce au fost trecute mai înainte pe la mama finului lui Viorel Hrebenciuc (mama primarului Andrei Șerban), apoi pe la un offshore din Cipru care are același sediu social cu offhsore-ul Majura Limited, în spatele căruia procurorii afirmă că ar fi Andrei Hrebenciuc” – caracatița: aici.
România Curată explică cum la sfârșitul anilor `90 gruparea PSD și-a împărțit cele mai prețioase active ale stațiunii Slănic Moldova „ca la Monopoly”, mutând „inclusiv sediul PSD-ul local în clădirea Cazinoului, evacuând pentru asta biblioteca orășenească, pe care au înghesuit-o într-un apartament de bloc în care nu a încăput nici jumătate din fondul de carte.”
În afacerile din Orașul Fantomă apar și Mihai Necolaiciuc și firma Vradicor Financiar Group controlată de „gruparea Iacobov” – Corneliu Iacobov ispășind acum o pedeapsă de 6 ani de închisoare pentru prejudicierea RAFO, in timp ce Ion Vrânceanu – asociatul lui Iacobov de la vremea respectivă – a cochetat în preajma alegerilor din 2012 cu PP-DD Vaslui, fiind apoi lider al Partidului Mișcarea Populară Vaslui, aproximativ în perioada în care de filiala Vaslui a PMP a răspuns Gabriel Berca.
Întreaga anchetă, pe România Curată.