De ce structurile metalice sunt atat de apreciate

Atunci cand facem un depozit industrial, un depozit agricol sau un depozit de animale, ne gandim la materialul care va servi drept structura pentru depozit. Avantajele structurilor metalice fac aceasta decizie mult mai usoara.

Structura unei cladiri este cadrul care sustine sarcinile si o mentin in picioare. Adica sustine greutatea cladirii ca un schelet. Structurile din lemn nu ofera capacitatea necesara pentru majoritatea cladirilor industriale, agricole si zootehnice.  Poti  vedea exemple de structuri metalice pe Mafosteel.ro.

De ce sunt utilizate structurile metalice in cladirile industriale?

  1. Pentru rezistenta sa. Datorita capacitatii otelului de a rezista la sarcini si solicitari. In plus, imbinarile sunt pregatite sa reziste la greutatea completa a cladirii. Pentru aceeasi cladire, structurile din beton ocupa mai mult volum si scad spatiul utilizabil.
  2. Pentru ca sunt construite rapid. Unul dintre cele mai clare avantaje ale structurilor metalice este viteza cu care pot fi asamblate. Acest lucru reduce timpul de livrare si economiseste bani.
  3. Pentru versatilitatea sa. Structurile metalice pot fi demontate pentru a profita de o parte din investitie daca se realizeaza reforme in depozitul industrial. In plus, ele sunt mai potrivite pentru dorintele arhitectilor.
  4. Pentru ca sunt mai ieftine. Deoarece pot fi prefabricate, asamblate mai repede si au costuri mai mici, structurile metalice sunt mai ieftine decat structurile din beton.

Depozite prefabricate

Datorita tuturor avantajelor structurilor metalice atunci cand sunt utilizate in constructia de depozite prefabricate, se produc economii mari. Atat timp, cat si bani. Adica, preturile depozitelor prefabricate cu structura metalica sunt mai mici.

Vezi detalii pe mafosteel.ro

Structura metalica in arhitectura locuintelor

O structura metalica mixta este cea mai utilizata in constructia casei. Aceasta consta din stalpi si grinzi din otel laminat. Dimensiunile acestora se realizeaza in functie de calculul facut de profesionistul in arhitectura sau inginerie. Placile pot fi realizate din beton armat cu bolti si ridicare din beton sau, de asemenea, din parti metalice.

Care sunt avantajele unei structuri metalice?

Unul dintre principalele aspecte pozitive ale otelului este rezistenta sa la flexare. Cu elemente relativ mici, inaltimile mari pot fi atinse fara a fi nevoie de suporturi intermediare, lucru care in orice design este de obicei o problema pentru arhitect.

Elemente structurale

Stalpii metalici pot consta dintr-un singur profil laminat sau doua sau mai multe. Cand stalpul este format din mai mult de un profil, sigiliile din otel sunt sudate din loc in loc, ceea ce face ca totul sa functioneze impreuna si, de asemenea, sa reduca efectul de buckding.

Grinzile functioneaza cu flexie. Fibrele care se afla deasupra axei sale sufera compresie in timp ce cele inferioare sunt trase. Profilele T duble sunt cele mai bune pentru acest tip de utilizare.

Structura mixta

La inceput se vorbea deja despre un sistem de structura mixta. Dar exista si alte optiuni. Este o structura mixta, de asemenea, una care are stalpi din beton armat, iar grinzile sunt metalice. Aceasta solutie este utilizata pentru a profita de munca sa mai buna la indoire decat betonul armat.

Structuri spatiale

Structurile spatiale sunt o alta forma de structura metalica. Ele sunt structuri metalice mari, fara suporturi intermediare, care sunt constituite dintr-un set de bare de lungime scurta, care sunt unite impreuna, de obicei, cu imbinari filetate la sfere.

Piscinele interioare, stadioanele mari si alte cladiri mari sunt cele care pot folosi acest tip de structuri.