Decoratiuni interioare – De ce este importanta decorarea locuintei?

Obiectele lucrate manual din materiale reciclate au facut intotdeauna parte din decorul casei inca din cele mai vechi timpuri. Decoratiunile interioare au devenit o parte integranta a fiecarei locuinte care adauga la frumusetea si valoarea estetica a fiecarei locuinte. Cu putin efort si o nota creativa, casa  ar putea deveni unul dintre cele mai placute lacasuri care va ofera o atmosfera relaxata odata ce ajungeti acasa dupa o zi complicata.

De ce este importanta decorarea casei?

Decorarea casei  adauga valoare acesteia si ofera confort familiei. Decorul interior reflecta stilul propriu de viata si o casa cu interioare uimitoare este cea care ii va impresiona pe cei care vin in acest spatiu. Decorarea atent planificata a casei poate exalta infrastructura casei  si va poate ajuta sa-i acoperiti defectele. O casa cu spatiu extravagant, lipsit de decoratiuni interioare bune, nu va fi cu nimic mai buna decat o casa simpla si mica.

Este scump sa decorez casa?

Multi oameni se abtin de la decorarea interioara din cauza ideii false ca decorarea casei are un pret foarte mare. Dar adevarul spune o alta poveste. Desi exista cateva modalitati destul de scumpe care va obliga sa cheltuiti in plus pentru a obtine un decor de calitate de la designeri profesionisti, decorarea interioara nu este intotdeauna o afacere scumpa. Multe idei inovatoare pentru decorarea casei folosind obiecte de artizanat realizate din materiale reciclate s-au dovedit a fi ieftine si foarte bune.

Utilizarea obiectelor reciclate

Deci, care sunt lucrurile care pot fi reciclate? Ele pot fi orice, de la un bec spart la o noptiera antica. Tot ce trebuie este un pic de gandire creativa pentru a face aceste articole vechi spectaculoase, pentru a deveni posesiuni pretuite pe rafturi si pereti. Una dintre cele mai interesante parti ale reciclarii obiectelor antice este ca nu exista nici o limita la modul in care le puteti utiliza. Totul depinde de imaginatia si creativitatea pe care le aveti. Daca nu stiti de unde sa incepeti, incercati urmatoarele exemple.

  • Asigurati-va ca fetele de perna si protectiile de saltea sunt de diferite dimensiuni si culori, poate chiar cu ajutorul unor tricouri vechi, colorate, care isi pot lasa culoarea pe aceste lenjerii.
  • Creati gradini mici agatate cu bulbi rupti si ferigi mici. Cizmele vechi pot deveni plantatoare care pot fi plasate la ferestre.
  • Felicitarile de ziua de nastere sunt resturi de amintiri frumoase si nu ar trebui sa ramana blocate in dulap. Faceti fete de masa individuale din cartile si fotografiile vechi obtinute de la zilele de nastere.
  • Transformati sticlele vechi de vin in lampi frumoase si arta vintage.
  • Nu aruncati niciodata CD-urile vechi. Puteti transforma CD-urile vechi in orice, de la balamale pentru usi si pana la candelabre. Puteti face decoratiuni frumoase de perete si clopotei de vant cu CD-uri.
  • Transformati-va imaginile de fundal vechi in picturi murale artistice pe pereti.
  • Ziarele vechi pot fi transformate in obiecte interesante printr-un strop de magie origami.

Acestea sunt doar cateva idei de a decora interioarele, dar in realitate, singura limita este imaginatia proprie.