Dezinsectie Plosnite de Pat

Semne de infestare

Daca te trezesti cu mancarimi pe care nu le aveai cand te-ai culcat, s-ar putea sa ai plosnite, mai ales daca ai primit un pat uzat sau alt mobilier uzat in perioada in care au inceput muscaturile. Alte semne ca aveti plosnite includ:

Pete de sange pe cearsafuri sau fete de perna
Pete intunecate sau ruginite de excremente de plosnita pe cearsafuri si saltele, lenjerie de pat si pereti
Pete fecale de plosnite, coji de oua sau piele varsata in zonele in care se ascund plosnitele
Un miros ofensator, de mucegai, de la glandele mirositoare ale insectelor

Daca banuiti o infestare, indepartati toata asternutul si verificati-l cu atentie pentru semne de insecte sau excrementele acestora. Indepartati capacul de praf de pe partea inferioara a box springs si examinati cusaturile din cadrul din lemn. Dezlipiti materialul de unde este capsat pe rama de lemn.

De asemenea, verificati zona din jurul patului, inclusiv in interiorul cartilor, telefoanelor sau radiourilor, marginea covorului si chiar si in prizele electrice. Verificati-va dulapul, deoarece plosnitele se pot atasa de imbracaminte. Daca nu sunteti sigur despre semnele de plosnite, sunati la un exterminator, care va sti ce sa caute.

Daca gasiti semne de infestare, incepeti pasii pentru a scapa de insecte si pentru a preveni intoarcerea lor.

Tratamente pentru plosnite

A scapa de plosnite incepe cu curatarea locurilor in care traiesc plosnitele. Aceasta ar trebui sa includa urmatoarele:

Curatati lenjeria de pat, lenjeria de pat, draperiile si hainele in apa fierbinte si uscati-le la cea mai inalta setare a uscatorului. Asezati animalele de plus, pantofii si alte articole care nu pot fi spalate in uscator si rulati la inaltime timp de 30 de minute.
Utilizati o perie rigida pentru a curata cusaturile saltelei pentru a indeparta plosnitele si ouale acestora inainte de a aspira.
Aspirati frecvent patul si zona inconjuratoare. Dupa aspirare, puneti imediat sacul pentru aspirator intr-o punga de plastic si puneti-l intr-un cos de gunoi in aer liber.
Inveliti salteaua si arcuri cu o husa tesata strans, cu fermoar, pentru a impiedica patrunderea sau scaparea plosnitelor. Planitele pot trai pana la un an fara sa se hraneasca, asa ca pastrati husa pe saltea cel putin un an pentru a va asigura ca toate plosnitele din saltea sunt moarte.
Reparati crapaturile din tencuiala si lipiti tapetul care se decojeste pentru a scapa de locurile in care se pot ascunde plosnitele.
Scapa de dezordinea din jurul patului.

Daca salteaua ta este infestata, poate vrei sa scapi de ea si sa iei una noua, dar ai grija sa scapi de plosnite restul casei tale, altfel iti vor infesta noua saltea.

Exterminarea plosnitelor

In timp ce curatarea zonelor infestate va fi utila in controlul plosnitelor, pentru a scapa de ele, de obicei, este nevoie de tratamente chimice. Deoarece tratarea patului si dormitorului dvs. cu insecticide poate fi daunatoare, este important sa folositi produse care pot fi folosite in siguranta in dormitoare. Nu tratati saltelele si lenjeriile de pat decat daca eticheta spune in mod specific ca le puteti utiliza pe lenjerie de pat.

In general, este cel mai sigur si mai eficient sa angajezi un profesionist cu experienta in controlul daunatorilor pentru exterminarea plosnitelor.

Sursa articol dezinsectie plosnite de pat