Ghid de nursing și Tehnici de evaluare – pachet de cărți de Lucreția Titircă

Cele două cărți din pachet nursing lucretia titirca ghid de nursing vol I si tehnici de evaluare vol II  sunt redactate complementar pentru a oferi suport și informații bine structurate celor care doresc sa se perfecționeze, celor care susțin examene de specialitate, studenților și asistenților medicali.

Primul volum din acest pachet nursing este un ghid de nursing iar cel de-al doilea volum are in componenta sa diferite tehnici de evaluare, necesare în domeniul medical. Editura Viața Medicala Românească a conceput acest pachet nursing lucretia titirca in mod practic, pentru a pune la dispoziția celor interesați  cele mai importante noțiuni de îngrijire a bolnavilor și evaluarea pregătirii medicale în domeniu.

Lucretia Titircă a devenit o adevărată legendă în asistența medicală românească. Experiența în domeniu și competentele profesionale deosebite  au ajutat-o să elaboreze peste 10 titluri referitoare la nursing și îngrijirea competenta a bolnavilor. O viață dedicată profesiei de asistent medical a însemnat și sprijin pentru cei care fac primii pași in domeniu: studenți, elevi ai școlilor sanitare, asistenți și medici stagiari.

Cărțile de nursing redactate de Lucretia Titirca au cunoscut recunoașterea mai multor generații de profesioniști în medicina. Acest pachet nursing lucretia titirca este conceput special ca un material complet, conținând ghid de nursing dar și diferite tehnici de evaluare si îngrijire a bolnavilor.

“Ghid de nursing – cu tehnici de evaluare și îngrijiri corespunzătoare nevoilor fundamentale” (Volumul I) este primul volum al pachetului care conține informații valoroase despre istoria nursingului dar și problematica îngrijirii bolnavilor.

Cele doua capitole principale cuprind:

  • Nursa – procesul de îngrijire ( nursing)
  • Nevoile fundamentale ale ființei umane și problemele de îngrijire

Volumul se încheie cu exerciții de taxonomie și cuprinde anexe care conțin liste de diagnostice prelucrate si detaliate de către Lucreția Titircă. Volumul I este scris intr-un mod atent elaborat din punct de vedere științific, cu grija pentru detalii, fiind folositor celor care vor sa înțeleagă temeinic tehnicile de nursing si îngrijirea bolnavilor.

Al doilea volum cuprins in acest pachet nursing lucretia titirca se numește: “Tehnici de evaluare și îngrijiri acordate de asistenții medicali “(volumul II).

Cele doua mari capitole ale volumului cuprind:

  • Actualizarea procesului de nursing – scurt istoric al îngrijirilor de sănătate
  • Tehnici – informații generale despre puncții și recoltarea produselor biologice și patologice

Ambele volume din pachet nursing lucretia titirca ghid de nursing vol I si tehnici de evaluare vol II  cuprind noțiuni teoretice explicate detaliat dar și o gama larga de exemple din practica medicală. Ghidul de nursing si tehnicile de îngrijire sunt deosebit de utile asistenților medicali, studenților, infirmierilor, medicilor stagiari, care au nevoie de informații concrete din acest domeniu medical.

Mai mulți specialiști au contribuit la structurarea acestei lucrări de către Lucreția Titircă, iar noi recomandam călduros acest pachet nursing pentru profesionalismul si grija pentru detalii in elaborare. Este util si necesar tuturor care vor sa fie la zi cu informațiile din domeniul îngrijirii bolnavilor. Stilul simplu si empatic al cărților redactate de Lucreția Titircă ajuta la aprofundarea noțiunilor si la perfecționarea tehnicilor de îngrijire, in mod eficient si rapid.