Importanta procesului de vopsire in camp electrostatic

Vopsirea in camp electrostatic este una dintre cele mai inovatoare si moderne metode de vopsire a suprafetelor din aluminiu.

In procesul de vopsire in camp electrostatic, este folosita pulbere de vopstea incarcata pozitiv care este imprestiata cu ajutorul unui instrument special catre suprafata care necesita vopsire – suprafata care este incarcata negativ – ceea ce duce la un finisaj elegant si perfect neted, rezultatul final fiind unul ideal.

Datorita faptului ca discutam despre un fenoment asemanator cu un camp magnetic, vopseaua care este incarcata pozitiv, este atrasa precum un magnet de suprafata incarcata negativ, ceea ce duce la o acoperire net superioara in comparatie cu un proces clasic de vopsire. Cu alte cuvinte, precum in cazul campurilor magnetice, are loc atractia care reprezinta practic ideea de baza a procedeului de vopsitorie in camp electrostatic.

Procesul de vopsire in camp electrostatic este posibil doar prin utilizarea unor instrumente speciale, ceea ce poate determina faptul ca, procesul de vopsire in camp electrostatic este un proces ceva mai complex si ceva mai costisitor in comparatie cu vopsirea prin metodele clasice, insa, rezultatul final, este unul durabil si de o calitate mult mai buna.

Care sunt beneficiile vopsirii electrostatice?

Exista mai multe alte avantaje in afara de crearea unei suprafete perfect netede, desi acesta este un beneficiu imens in sine:

Durabilitate

Suprafetele vopsite electrostatic au o rezistenta mult mai buna si nu sunt predispuse la rugina precum suprafetele vopsite prin metodele conventionale. Acest lucru face ca astfel de suprafete vopsite sa fie usor de intretinut pe durata de viata si pot fi curatate in cateva secunde, fara a exista riscul aparitiei zgarieturilor.

Valoare crescuta

Utilizarea acestui tip de vopsea este asemanatoare cu o investitie la care va veti astepta la o rentabilitate buna a investitiei. Vopselele electrostatice si materialele insotitoare sunt scumpe de cumparat dar aduc si un plus de valoare obiectului vopsit.

Pierderi minime

Datorita faptului ca discutam despre o atractie ca de magnet intre particulele de vopsea si suprafata vopsita, acele particule practic se invasoara si se lipesc pe obiect, ceea ce rezulta pierderi mai mici de material. Inclusiv in ceea ce priveste poluarea, vopsirea in camp electrostatic este considerat un procedeu mult mai curat.

Uscare rapida

In comparatie cu vopselele traditionale, vopseaua electrostatica se usuca extrem de rapid.  Prin urmare, reprezinta o solutie excelenta inclusiv pentru lucru in exterior, inclusiv in ceea ce priveste garduri din fier forjat sau diverse echipamente de exterior, inclusiv componente auto sau moto.

Protectie la cel mai inalt nivel

Impreuna cu confortul oferit prin faptul ca se usuca extrem de rapid, vopsirea in camp electrostatic ofera suficient de multa protectie pentru suprafata vopsita. Inclusiv in ceea ce priveste intemperiile precum in cazul unui gard din fier forjat, vopsirea in camp electrostatic asigura un rezultat si o durabilitate de nota 10.

Acestea sunt cateva dintre cele mai importante beneficii ale vospirii in camp electrostatic iar daca si dumneavoastra sunteti in cautarea unor servicii de vopsitorie aluminiu de inalta calitate, la numai un simplu click distanta aveti posibilitatea de a gasi raspunsul perfect in functie de nevoile pe care le aveti.

O solutie mai mult decat excelenta va asteapta accesand site-ul celor de la Electrostatica.ro. Aici, cu ajutorul experientei angajatilor si a utilizarii unor echipamente de inalta calitate, veti beneficia de servicii de vopsitorie in camp electrostatic de cea mai buna calitate, comenzile fiind finalizate cu rapiditate si precizie astfel incat dumneavoastra sa va puteti folosi de obiectul vopsit in ce mai scurt timp. Indiferent de tipul pieselor sau suprafetelor care necesita vopsire ori de dimensiunea unei comenzi, fiecare client in parte va beneficia de cele mai bune servicii, precum si de consultanta astfel incat, in cazul in care exista orice fel de intrebare sau nelamurire, problemele sa fie clarificate in cel mai scurt timp.

De asemenea, serviciile profesionistilor de la Electrostatica.ro nu se opresc doar la vopsirea in camp electrostatic. Astfel, principalele tipuri de servicii pe care acestia vi le pun la dispozitie, sunt urmatoarele:

  • Vopsitorie in camp electrostatic
  • Protectii si reconditionari de suprafata cu materiale lichide
  • Finisarea lemnului in camp electrostatic( MDF)
  • Sablarea reperelor de dimenisuni mici si medii

Pentru ca produsul final sa arate cat mai frumos din punct de vedere estetic dar si pentru ca acesta sa aiba o durata de utilizare cat mai mare este necesar ca acesta sa fie vopsit inainte de a fi utilizat.

Din fericire pentru noi, procedele de vopsire au evoluat extrem de mult in ultimii ani, motiv pentru care in momentul de fata exista mai multe variante pentru vopsire. Vopsirea in camp electrostatic este cel mai performant serviciu pentru vopsirea suprafetelor. Acest serviciu este utilizat in prezent la scara larga pe intreg globul pamantesc, de un numar din ce in ce mai mare de clienti, tocmai datorita faptului ca ofera o serie de avantaje care nu pot fi oferite de un alt tip de serviciu de vopsitorie. Un rezultat curat, neted, neporos, durabil, sunt cateva dintre cele mai importante motive pentru care tehinca de vopsire in camp electrostatic castiga detasat in fata tehnicilor de vopsire clasica.

Acestea fiind spuse, indiferent de nevoile pe care le aveti, vopsirea in camp electrostatic este cel mai performant mod prin care pot fi vopsite suprafetele din aluminiu si nu numai, fiind metoda recomandata in special pentru acele piese metalice care sunt periodic supuse unor conditii mai grele de munca, astfel incat acestea sa arate bine si sa se pastreze mai bine pentru o perioada mai lunga de timp.