Liderii PSD, mesaj înspăimântător: „Vasluiul arată senzațional!”

Liderii social democraților ne-au arătat vineri, în Vaslui, ce înseamnă

respectul pentru o organizație care „face performanță” într-un județ dat ca exemplu negativ în toate statisticile. Obrăznicia liderilor politici în general, a liderilor PSD în cazul de față, mai ales când vorbim de Regiunea Nord-Est, o conștientizezi de fiecare dată când ieși din birou. Ca să ajungi din Bacău în Vaslui ești obligat să lipești groapă de groapă, fiind conștient că ajungi cu mașina în service după fiecare deplasare, într-un decor care-ți testează nervii. Privirile oamenilor fără speranțe, casele care stau să se dărâme pe marginea drumurilor în comparație cu sediile primăriilor noi și impunătoare, unele cu jacuzzi (Ivănești), nu oferă prea mult timp de meditație liderilor politici băcăuani, care ne-au depășit cu viteza luminii la întoarcere. Unul cu Lexus (Dragoș Benea),

  • Click to open image! Click to open image!
  •  

altul cu BMW X5 (Gabriel Vlase).

Programat vineri la 12:00, la Vaslui, Comitetul Executiv Național al PSD a început cu o ușoară întârziere, până au ajuns la Centrul de Afaceri toți liderii. Au apărut, pe rând, Ana Birchall, Ecaterina Andronescu, Rovana Plumb, Gabriela Vrânceanu Firea, Codrin Ștefănescu și toți ceilalți, unii dintre ei făcându-și intrarea cu un comic „bună dimineața!”, deși trecuse de amiază. Discret au bifat prezența și liderii PSD Bacău Dragoș Benea și Gabriel Vlase

Primarul Necula, invitat să ia exemplul Vasluiului

Înainte de ședință, președintele Liviu Dragnea a precizat că alegerea locului de desfășurare ține de relația de succes, de lungă durată, între PSD și Vaslui.

De ce la Vaslui? În primul rând pentru a arăta respectul partidului față de această Organizație, față de cetățenii din Vaslui, care în permanență au susținut PSD. În al doilea rând vrea să remarc și să apreciez felul în care arată acest oraș. Arată senzațional. Este un oraș curat, foarte bine gospodărit, foarte bine administrat, se vede mâna de gospodar a primarului nostru și în al doilea rând vreau să spun că parcul Copou din Vaslui este, în opinia mea, cel mai frumos și îngrijit parc din România. Știu că o să sară mulți primari, nu există municipiu reședință de județ în România pe care să nu-l fi văzut, dar îi provoc pe toți să vadă ce parc este aici și poate, dincolo de orgolii, învață. Toți primarii reședință de județ PSD sunt invitați să vadă în perioada următoare acest parc, pentru că este o realizare extraordinară” – a declarat Dragnea.

L-am întrebat pe liderul PSD dacă are aceeași opinie și despre infrastructura zonei.   

În județul Vaslui lucrurile au început să se schimbe, dar nu suficient, județul Vaslui și încă alte zone din România în care ritmul de dezvoltare a fost mai lent vor fi incluse în programul de guvernare cu un capitol special. Dincolo de chestiunile generale care vor fi cuprinse în programul de guvernare vor fi zone speciale care vor beneficia de de finanțări aparte și de prevederi probabil, vorbim de zona Nord Est, de Valea Jiului și de alte zone” – e evitat Dragnea să răspundă la întrebare, așa cum procedează orice lider care se respectă.

Conform lui Dragnea, Comitetul Executiv Național al PSD a avut vineri pe ordinea de zi „starea națiunii și minciuna care a început să fie politica Guvernului, absorbția zero a fondurilor europene, situația care devine din ce în ce mai grea și periculoasă în agricultură, rectificarea bugetară pe care au anunțat-o și urmează să o adopte și activitățile de organizare internă, planul de acțiune de până la alegerile parlamentare, stadiul în care se află programul de guvernare și alte chestiuni punctuale din câteva județe pe care sper să le rezolvăm cât mai repede pentru că nu mai avem timp de mici certuri sau mici divergențe în anumite organizații, dar și criteriile care vor sta la baza întocmirii listelor pentru alegerile parlamentare.”