Luchian s-a convins că știe problemele și spune că va comunica soluțiile până la alegeri

Toate-s vechi și nouă toate – vorba poetului. În preambulul lansării

în cursa electorală” de sâmbătă, 20 februarie, la care vor participa și liderii PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga, la Teatrul de Vară, de la 11:00  senatorul Dragoș Luchian, candidatul PNL la Primăria municipiului Bacău a lansat „Proiect pentru Bacău”. Luchian spune că a strâns doleanțele locuitorilor din opt zone ale orașului.

Am făcut acest demers deoarece atunci când am decis să candidez pentru Primăria Municipiului Bacău mi-am făcut o agendă cu principalele lucruri de care are nevoie Bacăul și am vrut să mă conving că agenda mea coincide cu agenda oamenilor, că viziunea mea coincide cu nevoile acestui oraș. Este mai mult decât un sondaj, această consultare publică ne-a oferit mai multe mii de mesaje. Un primar trebuie să fie alături de oameni și în mandatul meu de primar consultarea publică va fi o constantă. Plecând de la construirea bugetului și până la prioritizarea cheltuielilor publice, toate acestea vor fi supuse unei consultări publice reale” – a declarat Dragoș Luchian.

Demersul va continua până la sfârșitul lui februarie.

Ca și cum problemele băcăuanilor ar fi fost vreo noutate, „din cele 2000 mesaje primite au ieșit pe primele locuri: „lipsa locurilor de muncă, curățenia și veșnica problemă cu câinii maidanezi și spațiile verzi” – a subliniat Luchian.

Pentru aceste probleme  există soluții și pentru toate problemele pe care le-au ridicat băcăuanii în viitorul proiect pentru Bacău vor exista soluții” – a mai adăugat acesta.

Despre soluții însă a vorbit mai puțin de această dată, urmând ca ele să fie prezentate până la alegeri.