Noi plângeri ale părinților din Stănișești, comună în care copiii ajung la școală cu căruța, deși există microbuz școlar

Abuz al conducerii școlii din satul Slobozia, comuna Stănișești. După ce

mai mulți părinți s-au plâns unei echipe a bacauinfo.ro că, în timp ce microbuzul școlar transportă profesorii, ei sunt nevoiți să-i ducă pe copii cu o căruță la școală, aceștia au fost chemați la școala și muștruluiți pentru tupeul de a-și spune oful. În timp ce întreaga situație e privită cu nonșalanță la Inspectoratul Școlar Județean, oamenii din comună se revoltă și denunță și alte nereguli.

„În urma vizitei dumneavostră, a avut loc o ședință cu părinții, unde au fost certați de un cadru didactic pentru faptul că v-au dat câteva explicații cu privire la transportul elevilor”, se arată într-un mesaj primit la redacție de la o persoană din sat, care a ales să-și păstreze anonimatul.

Măsura luată de cei din școală a determinat, însă, și alte dezvăluiri despre modul în care înțeleg cei cu funcții de răspundere să organizeze lucrurile la școala din Slobozia, comuna Stănișești.

„Dar nu v-au spus părinții respectivi că la prânz transportul școlar îl duce pe director acasă și se întoarce după ora 14, iar cei mai multi copii pleacă pe jos acasă. Nu v-au spus că unele ore nu se fac deloc, că unele cadre lipsesc nemotivat și în școală este haos, mai ales după ora 12. Școala n-a mai fost vizitată de cei de la ISJ de mulți ani. În școală s-a format un fel de gașcă, iar oamenilor din școală și din sat le este teamă să vorbească. Problema cu transportul este veche, a fost prezentată și în Consiliul Local Stănișești, dar nu s-a luat nicio măsură,”continuă sursa noastră.

Am solicitat și poziția ISJ Bacău față de acest subiect. „M-am informat și am înțeles că de autobuzul școalar beneficiază, în weekend, profesori și elevi din 4 comune, Motoșeni, Stănișești, Răchitoasa și Colonești, în cadrul unui proiect cu mediul rural în colaborare cu Franța. Este în cadrul unui proiect pus în slujba comunității din 4 comune, se deplasează elevi și profesorii implicați în acest proiect. În rest, am înțeles că nu se întâmplă să fie transportați profesorii în timpul săptămânii.,”  a declarat Doina Marinov, purtătoarea de cuvânt a inspectoratului.

După ce i-am explicat că articolul inițial nu a plecat de la un zvon, ci de la un fapt constatat la fața locului de echipa bacauinfo.ro, purtătoarea de cuvânt a ISJ a încercat să justifice situația: „Probabil fac naveta mulți dintre ei spre Bacău, unde să-i ducă microbuzul? Bănuiesc că Stănișeștiul este școala de centru. Școlița de care îmi spuneți dumneavoastră are un număr foarte mic de profesori. Nu văd de ce nu ar putea fi transportați și elevii, nu-mi imaginez de ce nu ar putea merge și copiii. Nici nu-i numeros un colectiv didactic în mediul rural, să umple un microbuz. Am să semnalez colegei mele care răspunde de zonă, iar ea va discuta cu directorul și cu domnul primar.”