Prădată sub pretextul deratizării – Stiri si noutati din Jud. Bacau. Temele care conteaza. Mai mult decat informatie.

Sub pretextul prestării unor servicii de deratizare, doi bărbați au reușit să se autoinvite în

casa unei băcăuance, de unde au plecat cu toți banii pe care i-au găsit. Alături de metode precum Accidentul” sau „Împrumutul”, acesta este unul dintre cele mai populare pretexte folosite de hoți pentru a intra în casele victimelor.

Cei doi bărbați au venit de departe pentru a-și căuta victime în Bacău. Unul e din București și altul din județul Prahova. Pe victimă au abordat-o pe stradă. I-au spus că sunt specializați în deratizare, dezinsecție și dezinfecție. Au convins-o că are nevoie de serviciile lor și i-au cerut pentru asta 600 lei. Femeia i-a crezut și i-a invitat în casă. La terminarea presupusei activităţi, gazda a scos dintr-o cutie 300 lei, apoi a mers în altă încăpere, de unde a mai adus încă 300 lei. În acel moment, unul dintre bărbați, profitând de neatenţia victimei, ar fi sustras din cutie suma de 1.700 lei şi 300 euro.

La scurt timp după ce hoții au plecat, femeia și-a dat seama că a fost prădată și a sunat la 112. Un echipaj de poliție, aflat în zonă, i-a identificat pe cei doi și i-a reținut. Suspecții au dosar penal pentru furt şi înşelăciune, fiind prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii atrag atenția asupra metodelor de înșelăciune, cum ar fi metoda ,,accidentul”, în care victimele primesc apeluri de la persoane care pretind că sunt rude apropiate şi că au fost implicate într-un accident de circulaţie. Aceste persoane le solicită victimelor să le predea sume de bani pentru a  plăti avocaţii sau poliţiştii, pentru a evita întocmirea de dosare penale. O altă metodă folosită de infractori este cea a „împrumutului”, în care victimele sunt acostate pe stradă de indivizi care, folosindu-se de diferite pretexte , cum ar fi că sunt bolnavi şi au nevoie de medicamente sau că au nevoie de benzină şi li s-a furat portofelul, le solicită împrumuturi, victimele alegându-se cu prejudicii substanţiale.