PSD Bacău a decis să meargă cu Rovana Plumb, dar la primari pare că nu a ajuns decizia

Cu puțin timp înainte de Comitetul Național Executiv al PSD, în care social democrații decid cine va asigura președinția până la următorul Congres, motorul PSD Bacău, primarii,

nu-și declară nici măcar afinitățile pentru Rovana Plumb sau pentru Liviu Dragnea. Din cinci primari întrebați de bacauinfo.ro, doar primarul comunei Livezi, Gioni Crăciun și-a exprimat opțiunea, una care coincide și cu decizia oficială a Biroului Județean executiv al PSD. Purtătorul de cuvânt al PSD Bacău, deputatul Cosmin Necula, a declarat din concediu pentru bacauinfo.ro că săptămâna trecută Biroul Județean Executiv a hotărât ca Organizația să meargă pe mâna Rovanei Plumb.

Rovana Plumb… pentru că e femeie. Tot au fost în ultimul timp tot felul de discuții în jurul lui Dragnea și doamna Rovana Plumb pare să-mi inspire mai multă încredere și pare mai consecventă pe activitățile ei. Domnul Liviu Dragnea e ceva care a fost, nu ceva de viitor. PSD trebuie să aibă un viitor mai altfel decât eticheta care i-a fost pusă. Dacă va fi altfel…. Bucuros le-om duce toate” – și-a argumentat Gioni Crăciun preferința în timp ce primarii Fănică Cozma – Buciumi, Ion Vlasie – Ștefan cel Mare, Veronica Donțu – Tamași, Ștefan Șilochi – Tg. Ocna au preferat să nu-și dezvăluie opțiunea.

Nu sunt decis, nu m-am decis, nu știu. Cine iese, să facă treabă. Eu sunt imparțial. Dacă aș spune una e rău, dacă aș spune alta iar e rău, așa că să-i lăsăm să se bată ca la primărie, când facem alegeri. Să se bată și cine-i mai bun… pentru mine e aceeași treabă, mare ajutor nu-i. Ce să ne facă nouă, dacă asta-i situația cu noi: când e bine, nu-i bine, când e rău, de ce-i rău. Eu sunt imparțial… nu pot să aleg. Sunt care trebuie să aleagă, ei decid pentru noi. Dacă era, mă chemau și pe mine și decideam acolo, așa că decid cei care merg acolo, ce votează e lege și pentru noi” – a declarat primarul comunei Buciumi.

Ion Vlasie, primarul comunei Ștefan cel Mare, s-a eschivat altfel, pe principiul paza bună…

Votul acesta este secret, din câte știu. Nu vreau să mă exprim public, deocamdată mă abțin. Așa am învățat, că e bine să fii mai rezervat.”

Mă abțin să dau un răspuns la această oră, pentru că nu sunt eu în măsură acum să stabilesc. Pentru mine sunt foarte buni amândoi. Dacă aș putea aș opta pentru ca ambii să rămână acolo unde le este locul, deoarece pot face treabă și pentru administrația publică” – a declarat și Veronica Donțu.

Primarul orașului Tg. Ocna, Ștefan Șilochi – la fel, închis.

Eu nu merg cu nimeni, pentru că nu votez, nu sunt în Birou, depășește competențele mele, nu pot să spun, nu am nici calitatea, nici competența necesare. Ei știu acolo ce fac. Votul va decide” – a precizat Șilochi.

Din concediu, purtătorul de cuvânt al PSD, Cosmin Necula, a declarat că „săptămâna trecută a fost un Birou Executiv Județean, prin care PSD Bacău a luat o serie de decizii în sensul următor: prin statutul PSD, între congrese conducerea este asigurată de către Consiliul Național. În acest moment, Consiliul Național și-a desemnat un conducător în persoana doamnei Rovana Plumb la începutul anului 2015. Considerăm că doamna Rovana Plumb poate să conducă Partidul Social Democrat până la momentul în care va fi organizat viitorul Congres. Aceasta a fost hotărârea Biroului Permanent Executiv Județean de săptămâna trecută. Nu știu dacă s-a mai luat o decizie de săptămâna trecută.”

Între timp însă șansa pare a fi de partea lui Liviu Dragnea, conform presei centrale.