Sfaturi pentru intretinerea mobilierului din lemn

intretinere mobilierului din lemn

Exista mai multe trucuri de intretinere a mobilierului din lemn pe care le poti folosi atunci cand vrei sa te asiguri ca mobila ta ramane in stare foarte buna. Iti prezentam mai multe idei si solutii astfel incat sa poti sa iti pastrezi mobila in conditii bune si sa o poti folosi pentru mai mult timp. Casa ta spune despre tine cine esti, de unde vii si ce faci in mod normal. Este locul in care te simti fericit si mandru si este locul unde te simti de fapt acasa. Toate investitiile facute sunt o solutie optima pentru casa. Implicarea este mult mai mare in momentul in care iti amenajezi casa de la zero.

Cum sa intretii mobila in functie de materialul din care este facuta?

Mobila de lemn trebuie sa fie ferita de toate sursele de caldura, de soare sau de aer rece. In cazul in care vrei sa te bucuri de mobila aleasa pentru o perioada ceva mai lunga de timp, este recomandat sa ii gasesti un loc in care sa fie protejata de caldura si de frig, dar care sa poata scoate in evidenta frumusetea ei.

Daca ai mobila din lemn masiv sau din alte materiale pe baza de lemn care sunt higroscopice – lemnul are capacitatea de a absobi si de a retine umiditatea din atmosfera, din motivul acesta nu trebuie sa fie pastrate intr-o atmosfera umeda. Alege pentru balcon, pentru terasa sau pentru alte zone unde exista umiditate, mobila din MDF, din Ratan si din diverse accesorii din plastic colorat. Se pot folosi inclusiv rigle de lemn in combiantie cu MDF.

Lemnul ca materie prima este prelucrat natural si nu suporta tratamente chimice, comparativ cu materialele plastice sau cu palul care sunt foarte puternic procesate. Aspectul final pe care il are mobilirul de lemn masiv este natural si are nevoie de ingrijire minima, insa cu mare atentie la micile detalii.

Palul este un material care nu rezista la fel de bine ca lemnul masiv si totusi este mai des intalnit. Este sensibil la toate fluctuatiile de temperatura si este recomandat sa fie mentinut la distanta de razele solare. Palul se intretine mai usor decat mobila de lemn.

Mobila din lemn de MDF este mult mai rezistenta decat cea de PAL. Se comporta foarte bine in conditii de umiditate si de aceea se poate folosi cu incredere in bucatarie sau la baie. Se poate opta pentru o combinatie de texturi si de culori pentru ca necesita minima ingrijire.

Alegerea mobilierului de lemn masiv ofera casei tale un stil clasic, impunator si elegant. Este o alegere buna ca mobila de living datorita dimensiunii acestui tip de mobila. Mobilierul de lemn masiv este perfect pentru camerele in care ai mult spatiu, insa poate fi folosit si la piese de decor si in dormitoare sau holuri.

Lemnul masiv de stejar, de frasin si de fag, de brad sau de cirest este un lemn cu o buna calitate, insa necesita intretinere atenta si de aceea este important sa analizezi cu atentie aceste aspecte inainte de a-l utiliza in casa.