Stii cum sa-ti alegi perdelele?

Sa alegem perdele: modele, tesaturi, instalare… Iata cateva sfaturi importante pe care le puteti lua in calcul!

Atunci cand alegi perdelele, poti avea mici indoieli. Tesaturile, tipul,   toate astea va vor face indecisi. Prin urmare, va vom ajuta spunandu-va totul despre materiale, contoare si optiunile pe care le puteti avea. Cortina se deschide!

Nu uita ca perdelele trebuie sa se asorteze sau sa se combine intr-un fel armonios cu mobila pe care o utilizezi. In acest sens poti alege perdele care sa se asorteze perfect cu mobila sau variante care doar sa scoata in evidenta cele mai interesante caracteristici ale camerei. In cazul in care ai o camera mica, pe ca nu iti permiti sa o umpli pana la refuz cu mobila, perdelele pot deveni chiar ele piese statement in acest spatiu. Iti recomandam sa iei de fiecare data in calcul si materialele din care sunt facute perdelele si draperiile, astfle incat sa le poti folosi mult timp.

Prima decizie: jaluzele sau perdele- ce alegi ?

Pentru a decide daca preferati jaluzelele sau perdelele, nu trebuie sa tii cont doar de decor, ci si de tipul de fereastra pe care il aveti. Perdelele de la tavan la podea sunt intotdeauna mai elegante, in timp ce jaluzelele ofera un aer mai casual si casual. Iata aici perdele si draperii.

Jaluzele

Daca aveti o fereastra mica sau neuniforma, este solutia perfecta. La fel daca aveti o galerie, puteti plasa mai multe jaluzele in loc de una mare pentru a o  face mai practica si mai confortabila atunci cand o ridicati si  coborati.

Exista mai multe modele, de la jaluzelele de tip pachet, care sunt cele care nu au tije si sunt usor de spalat si foarte usoare; la jaluzelele de tip ecran, rigide si fara cadere pentru medii mai moderne.

Jaluzelele pot fi, de asemenea, combinate cu o perdea pentru a imbraca ferestrele mai mult atunci cand jaluzelele sunt rare.

Draperii

  • Perdelele se adapteaza la aproape orice tip de fereastra si stil decorativ. Desi le puteti pune la jumatate de inaltime, idealul este ca acestea sa mearga la pamant pentru a crea un efect mai elegant. De aici trebuie sa decideti tipul de tesatura si de instalare pe care il veti dori si totul va depinde de nevoile si obiceiurile dvs.

Tipuri de instalare pentru perdele

Avantajul este ca putem cumpara deja perdele facute cu masuri standard care se potrivesc practic oricarei dimensiuni, iar singurul lucru pe care trebuie sa-l modificam este lungimea.

Asta ne-a facut viata mai usoara, deoarece exista niste benzi adezive, astfel incat nici macar nu trebuie sa coasem tivul perdelei.

Cand le instalati, puteti pune o bara si puteti alege materialul acesteia: aluminiu, alama, lemn etc. La fel si inelele sau ochiurile. Aceasta este cea mai simpla si mai moderna optiune, plus daca de obicei deschizi si inchizi perdelele foarte mult, este cea mai practica.

O alta alternativa sunt sinele, care pot fi ascunse in spatele unei galerii sau cornisa, dand impresia de mai mult spatiu in camera. Pentru a-i da un plus si a face sa para si mai mare, asezati-le de la perete la perete si pune perdea dubla. Este foarte chic.

Tipuri de tesaturi pentru perdele

  • Lenjerie: sunt finisaje naturale si foarte recomandate pentru spatiile care incearca sa-i dea un aer rustic. Exista diferite draperii cu fire mai subtiri sau mai groase, in functie de gusturile tale. Modelele fine si inchise sunt mai clasice asa ca daca iti doresti sa mergi pe acest stil, alege acest tip de material.
  • Matase: sunt cele mai elegante tesaturi pentru perdele si draperii .