Stiri si noutati din Jud. Bacau. Temele care conteaza. Mai mult decat informatie.

Îi cerem prefectului județului Bacău și directorilor deconcentratelor să înceteze în a face

politică deșănțată pentru anumiți candidați” – a transmis copreședintele PNL Bacău, Ionel Palăr,după ce candidatul PSD la Primăria municipiului Bacău ar fi întreprins activități de campanie electoralăla Casa Județeană de Pensii. De cealaltă parte, cei implicați spun că a fost vorba de o „întâlnire de lucru”, la care a fost invitat public și PNL Bacău. „ (…) Au o mare temere cu privire la mine. Dacă doi copreședinți ai marelui PNL fac o conferință de presă în care unul dintre subiecte e ceea ce face Cosmin Necula ca și deputat eu nu pot decât să le mulțumesc” – a răspuns deputatul PSD pentru bacauinfo.ro.

 „(…)Am să o spun cu subiect și predicat. Este vorba despre implicarea directorilor de deconcentrate, cel puțin de pe raza municipiului Bacău, în a susține candidatul PSD în campania pentru alegerile locale. Se organizează acțiuni în interiorul acestor instituții cu teme clare de campanie electorală, lucru care nu s-a întâmplat atât de intens și de apăsat până astăzi.(…)” – a declarat Palăr.

Tudorița Lungu a adăugat că, după instalarea Guvernului Cioloș, „PNL a cerut depesedizarea nu pentru a fi înlocuiți directorii PSD de oamenii PNL, ci în ideea în care aceștia să-și desfășoare activitatea de care răspund și să uite că aparțin unui partid. De altfel, și statutul funcționarului public le interzice să facă politică în instituții și să aibă funcții într-un partid”.

 „În data de 27 noiembrie, candidatul la Primăria Bacău, Cosmin Necula, sub pretextul că este parlamentar și că dorește să promoveze proiecte în interesul funcționarilor publici, s-a deplasat la Casa Județeană de Pensii, în timpul programului; directorul Casei de Pensii a invitat la discuții funcționari publici în timpul programului de lucru, ceea ce din punctul meu de vedere este foarte grav. Sigur că domnul deputat, dacă vrea să promoveze un proiect de lege în sprijinul funcționarilor publici, este de apreciat, însă poate să facă lucrul acesta la biroul parlamentar și nu în instituția publică, pentru că sună a campanie electorală clară (…)” a povestit Lungu episodul.

 De partea cealaltă, deputatul Cosmin Necula a declarat că astfel de întâlniri ar trebui să fie o stare de normalitate și că nu este la prima apariție de acest gen, întâlnindu-se de-a lungul timpului și cu funcționarii de la Pașapoarte.

 „Ei uită exact care sunt atribuțiile de deputat. În calitate de deputat eu am avut o întâlnire de lucru cu o parte din funcționarii din acel sistem. Tema întâlnirii a fost exact subiectul Legii sistemului național de pensii, subiectul grupei a II-a de muncă, pensiile funcționarilor publici, și a fost o întâlnire foarte fructuoasă, în urma căreia o să vedeți un proiect de lege care o să apară. Mie mi se pare o stare de normalitate ca o instituție să se întâlnească cu deputații sau cu senatorii, pentru a avea discuții de lucru pe subiectele pe care le ridică cetățenii și pentru a găsi soluții. Dacă unora nu li se pare corectă acestă stare de normalitate, atunci cred că se află într-o altă etapă politică, undeva prin anii 2000. (…) Dacă nu înțeleg chestiunea asta înseamnă că nu înțeleg tot sistemul constituțional din România.. (…)  Faptul că reprezintă o problemă pentru dumnealor inclusiv când îmi fac treaba de deputat, înseamnă că au o mare temere cu privire la mine; dacă doi copreședinți ai marelui PNL fac o conferință de presă în care unul dintre subiecte e ceea ce face Cosmin Necula ca și deputat eu nu pot decât să le mulțumesc.”

 Directorul Casei de Pensii Bacău, Alina Iftode, a declarat pentru bacauinfo.ro că invitația de a sta de vorbă cu funcționarii a fost făcută în cadrul unei întâlniri a pensionarilor cu reprezentanții Casei de Pensii, la care a participat și senatorul PNL, Dragoș Luchian.

 „Așa ceva este exclus (campanie electorală în Casa de Pensii Bacău – n.red.) și puteți verifica că eu invitația am făcut-o și parlamentarilor PNL, nu numai PSD. Înseamnă că nu au informații complete cu privire la ce se întâmplă în rândul colegilor dumnealor, am lansat aceeași invitație la aceeași dată, la aceeași oră și pentru parlamentarii PNL. Dacă nu au răspuns invitației e problema dumnealor, poate o să răspundă. Inițiativa a aparținut colegilor mei, nu mie. Ei vor neapărat să vorbească cu cei care-i reprezintă pe anumite proiecte de lege în ceea ce privește activitatea lor. Nimic politic. Din câte știu eu, că n-am participat la toată discuția, au vorbit despre o posibilă pensie de serviciu” – a declarat Iftode.

Senatorul Dragoș Luchian confirmă că se va vedea și el cu cei de la Casa de Pensii.

La sfârșitul întâlnirii pensionarilor de la Teatrul Bacovia mi-a spus și mie că oricând sunt binevenit la Casa de Pensii și i-am spus că rămâne să stabilim. Acum m-a sunat și a reiterat invitația și am stabilit să ne vedem joi. Probabil și-a dat și dumneaei seama că sunt singurul parlamentar care chiar rezolvă ceva la București. (…) Eu nu aș exagera și nu aș vrea să cădem în patima ipocriziei, că ăia fac și noi nu facem. (…) Acum n-aș vrea să se simtă nimeni lezat, dar ăsta e adevărul.”