Stiri si noutati din Jud. Bacau. Temele care conteaza. Mai mult decat informatie.

Lucrările de extindere a rețelei publice de canalizare din municipiul Bacău au început în cartierele

Șerbănești și Gherăiești. Până în acest moment, constructorul a executat aproape 700 metri liniari, adică 2,7% din lungimea totală prevăzută în proiect. Întârzierile au fost generate de Compania Națională de Drumuri, care a avut nevoie de 9 luni pentru a elibera avizele necesare. „Având această întârziere, cei de la Erbașu, firma care a câștigat licitația, au concluzionat împreună cu noi ca anul ăsta să se apuce de toate străzile cu lungimi mai mici, care pot fi finalizate,” a declarat pentru bacauinfo.ro Răzvan Găină, directorul general al Companiei Regionale de Apă Bacău.

Patru străzi din cartierele Șerbănești și Gherăiești au canalizare începând din acest an. Locuitorii de pe străzile Dorului, Salciei, Siretului și Frunzei se vor putea racorda la rețeaua publică. Construcții Erbașu SA a executat doar 687,25 ml, având în vedere demararea întârziată a lucrărilor, din cauza Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale.

„Au început cam târziu, dar nu din cauza constructorului. Am obținut foarte greu autorizația de construcție. Cei de la Drumurile Naționale ne-au încurcat aproximativ 9 luni, ca să putem obține toate avizele pentru derularea acestei lucrări,” explică Răzvan Găină, director general CRAB. „Având această întârziere, cei de la Erbașu, firma care a câștigat licitația, au concluzionat împreună cu noi ca anul ăsta să se apuce de toate străzile cu lungimi mai mici, care pot fi finalizate, urmând ca la anul să atace marile magistrale de canalizare.”

CRAB și Primăria Bacău vizează extinderea infrastructurii de colectare a apelor uzate din oraș pe o lungime de 25,5 km. 48 străzi vor fi afectate de aceste lucrări, în cartierele Izvoare, Șerbănești, Gherăiești, CFR, Narcisa, Republicii.

În acest moment, lucrările sunt finalizate pe strada Salciei, în timp ce pe Frunzei, din 645 ml au fost realizați 386,5 ml, iar pe Siretului din 363 ml – 58,75 ml. Pe cea mai lungă stradă începută, respectiv Dorului (1.038 ml), s-a introdus rețeaua de canalizare pe 128 ml.

„În general, când intră pe o stradă o duc cap-coadă. Nu se apucă de foarte multe, ca să se întindă și să creeze disconfort pentru toți locuitorii din zonă, având în vedere că străzile respective sunt înguste,”Răzvan Găină, director general CRAB

Investiția în extinderea rețelei de canalizare din municipiul Bacău face parte din Contractul de Lucrări numărul 3, împreună cu proiectele care vizează orașul Tg. Ocna, și a fost atribuit societății Construcții Erbașu pentru 60,8 milioane lei. Până în acest moment, per total contract de lucrări, Compania de Apă a efectuat plăți în valoare de 10,653 milioane lei, adică 17,52%.