Stiri si noutati din Jud. Bacau. Temele care conteaza. Mai mult decat informatie.

După ce sute de băcăuani au ajuns la urgențe din cauza înțepaturilor de căpușe,

Primăria Bacău va demara o acțiune de stropire împotriva insectelor. Se va insista mai ales asupra spațiilor cu vegetație bogată și în zonele din preajma apei.

Campania de stropire împotriva căpușelor și a țânțarilor începe luni. Între orele 05.00 – 10:30, avioane de mici dimensiuni vor survola Bacăul și vor împrăștia substanța menită să elimine insectele. Orarul va fi respectat doar dacă vremea va fi favorabilă, în caz contrar intervalul pentru efectuarea tratamentelor se va prelungi.

Reprezentanții Primăriei anunță, printr-un comunicat de presă, că substanțele folosite sunt omologate și nu afectează oamenii și animalele de companie. În zonele cu vegetație bogată sau aflate în preajma cursurilor de apă, precum Insula de Agrement, Parcul Cancicov sau Parcul Gherăiești, se va insista, urmând să fie efectuate mai multe zboruri. De asemenea, municipalitatea promite că, imediat ce campania de stropire se va încheia, se va face o evaluare și, dacă va fi nevoie, un al doilea tratament va fi efectuat pe suprafața întregului municipiu.