Stiri si noutati din Jud. Bacau. Temele care conteaza. Mai mult decat informatie.

 La două luni de la momentul în care îi gira pe Cristinel Manolache pentru Bacău și Laurențiu Neghină pentru Onești,

fostul prezidențiabil Mircea Geoană a descins din nou în Bacău, pentru a-l lansa oficial pe Manolache în cursa pentru Primăria Bacău din partea Partidului Social Românesc (PSRo). De această dată însă, prezența fostului primar al municipiului Onești a fost cât de cât discretă. Chiar dacă și-a făcut apariția cu delegația condusă de Mircea Geoană, în sala Teatrului de Vară n-a avut loc lângă oamenii zilei, s-a așezat la distanță, iar pe scenă nu l-a chemat nimeni.

Delegația și-a făcut apariția pe Aleea Parcului cu vreo 20 de minute întârziere față de ora anunțată, și la vreo trei minute după ce două mașini au ajuns doar cu șoferi în fața Teatrului de Vară. Plimbarea pe care au făcut-o Geoană, Manolache și compania  a încântat însă câțiva participanți: „Uitați-i, vin pe jos, nu ca alții care coboară din mașini luxoase.”

Maestru de ceremonii a fost actorul Radu Bogdan Ghelu, care a umplut cu figuri de stil scaunele neocupate din sală, scaune care nu au fost ocupate de „oameni aduși cu autocarele”, ci doar de oameni care îl iubesc pe Cristinel Manolache.

Înainte de a-i fi prezentată echipa, în fața audienței au rulat filme de prezentare a candidatului – unul în care apare cu familia și în care acesta îi împletește părul fiicei sale, și altul în care se vorbește despre proiecte nefinalizate ale administrației liberale, cum ar fi Stadionul și Spitalul Municipal.

Au fost prezentați ca făcând parte din echipa lui Manolache Gabriel Căsăneanu, Corneliu Jitariu, Ciprian Donici, Elena Cozma, Cătălin Munteanu, Romică Botoi, Eusebiu Diaconu, Viorica Constantinescu, Ciprian Postolache, Gabriel Bostan, Cristi Năstase, Simona Pușcuță, Victor Laslău, Dana Stoica, Mircea Mititelu, Marian Negulici, Ovidiu Băncilă, Gelu Ciuchi, Robert Iftode, Oana Savin, Ionuț Roșu, Ionela Frăsinescu, Neculai Ardeleanu, Gabi Bucur, Elena Grigore și Sandu Iacob.

În sală au mai fost prezenți și alte nume cu o oarecare rezonanță în spațiul public local: Doru Munteanu, Virgil Luca, Vasile Isvoran, Talal Hamad.

Încrederea, speranța mi-o dă echipa mea, mi-o dați și dumneavoastră, dar mi-o dau și băcăuanii care își doresc cu adevărat să schimbe lucrurile în bine în acest oraș” – și-a început cuvântarea Manolache.

(…)Este o obligația cetățenească, este o obligație care depășește politicul, e o obligație care depășește un ciclu politic, este o obligație de supraviețuire pentru neamul românesc și pentru Bacău ca mare metropolă europeană ca pe 5 iunie să dăm Bacăului și întregii Românii șansa de a se izbăvi de iobăgia în care au fost supuși atât de mulți ani(…)” – i-a urmat Geoană.