Stiri si noutati din Jud. Bacau. Temele care conteaza. Mai mult decat informatie.

Dezvoltatorii imobiliari au oferte noi în municipiul Bacău.

Fiald Imobiliare vinde deja apartamente dintr-un ansamblu rezidențial care, conform proiectului, urmează să aibă 420 de apartamente. Pe strada Iosif Cocea se pregătește terenul pentru construirea de birouri și 15 apartamente într-o clădire P+5 , iar pentru strada Erou Ciprian Pintea există un proiect care vizează „construirea unei clădiri de birouri și locuințe colective” tot în regim de P+5.

În ultima ședință din 2014, Consiliul Local Bacău a aprobat Planul Urbanistic de Detaliu (P.U.D) pentru construirea ansamblului rezidențial cu spații comerciale, spațiu pentru activități recreative pentru copii și teren de sport pe strada Tazlăului, nr. 7 A.

Fiald Imobiliare promovează deja proiectul „Complexul Rezidențial Bacovia Bacău” (P+6), la „doar 10 minute de mers pe jos față de centrul orașului, va avea 8 tronsoane, structurate în 2 blocuri a câte 7 scări, Centru SPA (piscine, saune, masaj terapeutic, sală de sport), restaurant, grădiniță, loc de joacă pentru copii, spații verzi, parcări, monitorizare video și amenajare urbanistică completă”, până în iunie 2016 urmând să fie gata scările K, L, M, N din blocul nr. 1. Apartamentele au fost puse deja în vânzare la prețuri între 30.872 euro pentru o suprafață construită de 50,61 mp și 50.563 euro pentru 82,44 mp – prețuri valabile până la 30 martie 2015, iar 41 de apartamente din 120 figurează ca vândute.

Pe strada Iosif Cocea, la nr. 8 A, Urban Building, care are în portofoliu și Cartierul Small Town din Șerbănești, un bloc de pe strada Prieteniei nr. 52 și un bloc lângă Insula de Agrement, a primit OK-ul Consiliului Local pentru construirea de locuințe colective și birouri.

Proiectul presupune construirea a 15 apartamente (3/etaj) şi a unui un spaţiu de birouri (la parter). Societatea, care deţine un teren de 1023 mp urmează să realizeze „locuinţe colective” şi birouri, conform proiectului, care prevede o clădire pe 495,65 mp, spaţii verzi –  325 mp, parcări ecologice – 112,8 mp, platformă menajeră – 4,9 mp, alee de acces pentru locatari – 7,6 mp, alee acces birouri – 7,7 mp şi 69,35 mp – pentru accesul auto.

În ceea ce privește proiectul „Construire locuințe colective și birouri” pe strada Erou Ciprian Pintea, acesta se află în etapa în care poate fi consultat și „se pot trimite observații, sugestii, propuneri” (16 februarie – 2 martie) în scris, la Primărie.

Conform Memoriului de prezentare făcut public pe site-ul Primăriei Bacău, proiectul vizează construirea unui „corp de clădire în zona parterului și locuințe colective pe cele cinci nivele complementare”, o arie consruită de 252,25 mp și o arie desfășurată de 1.817,75 mp. Parterul ar urma să găzduiască două birouri de 104,10 mp și 55,20 mp și un depozit de biciclete de 12,95 mp, iar „pe fiecare nivel se propun două apartamente, rezultând 10 apartamente în total”.

Potrivit aceluiași document, proiectul vizează și 21 de parcări ecologice: 15 locuri pentru apartamente și 6 destinate birourilor, pentru un număr potențial de 4 angajați.

De subliniat că, pentru o suprafață mai mică de birouri, numărul de locuri de parcare este dublu în cadrul proiectului de pe strada Ciprian Pintea față de proiectul de pe strada Iosif Cocea. Și-a dat acordul Comisia Tehnică pentru Amenajarea Teritoriului și Urbanism.