Stiri si noutati din Jud. Bacau. Temele care conteaza. Mai mult decat informatie.

Începând din luna aceasta, Primăria Bacău va distribui locurile de veci din cimitirul Sarata. Sunt

10.500 de locuri disponibile, iar prioritate vor avea cei care au depus cereri în 2012, urmând ca, până în octombrie, să fie analizate cererile din 2015.

Pentru a preîntâmpina cozile, Primăria a stabilit un orar clar, iar solicitanţii trebuie să se prezinte la sediul administrativ al Cimitirului Sarata II în funcţie de anul în care au depus cererea pentru locul de veci şi iniţiala numelui de familie. Astfel, în iulie vor fi analizate cererile depuse în 2012, în august cele din 2013, în septembrie cererile depuse în 2014 şi, începând cu octombrie, vor intra în analiză cererile din 2015. În prima săptămâna a fiecărei luni sunt aşteptaţi să se prezinte cei al căror nume de familie începe cu litere cuprinse între A şi G, în săptămâna a doua literele H – N, în cea de-a treia săptămână de la O până la T, iar în ultima săptămâna a fiecărei luni de la U şi până la W.

Distribuţia locurilor de veci se face în baza actului de identitate, în copie şi original, cei care doresc un loc dublu fiind nevoiţi să prezinte actele de identitate pentru ambii soţi. De asemenea, solicitanţii mai trebuie să prezinte şi o adeverinţă care să ateste că nu au deţinut niciun loc de veci în ultimii 3 ani, adeverinţă care se poate obţine de la sediul firmei „Luvis”, din Cimitirul Central. Băcăuanii care încă nu au solicitat un loc de veci, dar doresc să obţină unul în Cimitirul Sarata II, trebuie să depună o cerere în acest sens la registratura Primăriei. La cerere trebuie să ataşeze şi adeverinţa care să ateste că nu au deţinut, în ultimii 3 ani, un loc de veci.

Cimitirul Sarata II are 10.500 de locuri, din care 5.100 locuri simple şi 2.700 locuri duble. Este important de ştiut că locurile de veci nu se pot vinde sau înstrăina, dar se pot lăsa moştenire şi că în cimitirul Sarata II vor putea fi înmormântaţi băcăuani indiferent de religie.

Conform unui comunicat al Primăriei Bacău, Locurile de veci se repartizează pentru șapte ani sau pentru 25 de ani. Taxa de întreținere anuală a unui loc de veci este de 30 de lei, pentru un loc simplu, respectiv de 60 de lei, pentru un loc dublu, iar la intrarea în posesie se va plăti 200 lei locul simplu, pentru o perioadă de șapte ani, și 300 lei, locul simplu, pentru o perioadă de 25 de ani.“