Strategii didactice pentru atingerea performantei inca de la gradinita

Ritmul de crestere si dezvoltare al copiilor este accelerat. Astazi s-au nascut, maine merg prin casa, rastoarna tot in calea lor si pun intrebari, iar peste cativa ani se duc la gradinita si parintii si bunicii se mira de inteligenta lor si de ceea ce stiu sa faca.

Pe la 3 ani, un copil din aceste timpuri moderne stie sa isi caute desene animate pe laptop sau pe telefoanele parintilor, recita poezii, spune replici scurte in limba engleza si recunoaste literele. Sunt copii care reproduc carti intregi dupa parintii lor si pun intrebari de parca ar fi niste oameni mari.

Puiul de om ii uimeste pe cei din jur cu dragalasenia si inteligenta sa, de aceea se impune ca parintii sa ii caute cea mai buna gradinita unde sa fie pregatit pentru performanta punand intrebari provocatoare de gandire si introducand vocabular nou in domenii diferite.

Vremea in care intrebarile erau interzise a disparut. Astazi copiii au voie sa intrebe si sunt incurajati sa achizitioneze informatie in acest mod, evident de la oamenii de incredere din jurul lor.

La gradinita Teddy Bar creierul micutilor este solicitat de la varste fragede, fiindca se are in vedere pregatirea lor pentru studiu, pentru exigentele societatii moderne, pentru utilizarea tehnologiei care se schimba in bine de la un an la altul.

Aceasta gradinita particulara a fost acreditata de ARACIP si ofera cele mai bune si complete servicii educationale copiilor cu varste cuprinse intre 3 si 10 ani. Exista cresa cu program normal si prelungit, gradinita cu program normal si prelungit si ciclul primar pentru care exista si program after school ca parintii sa fie siguri ca micutii lor vor primi educatie aleasa, ingrijirea necesara in acest timp pe care il petrec la scoala si activitati de divertisment si extrascolare care sa le sporeasca starea de bine.

Teddy Bar inseamna mobilier modern, confortabil si sigur pentru copii, materiale didactice moderne si sali de clasa luminoase si bine amenajate, personaj amabil si bine pregatit, o programa personalizata pentru fiecare copil incredintat aceste unitati de invatamant si acestor specialisti.

Ce inseamna programa personalizata? Evident ca exista si activitati comune si obligatorii, cum ar fi: lectiile de limbi straine cele de stiinta si comunicare, dar copilul poate participa si la activitati care il atrag sub forma de optionale.

Copiii care au inclinatii catre sport au la dispozitie ore de tenis de camp, de inot si sah. Teddy Bar incurajeaza si talentul si spiritul artistic al copiilor, organizand pentru ei cursuri de balet, de pian, de teatru. Sunt ajutati si micutii care au probleme cu pronuntarea anumitor cuvinte, fiindca exista ateliere de logopedie.

In fiecare zi se fac cursuri de limba engleza si germana si in acest mod copiii au de castigat, fiindca in viitor comunicarea in limbi straine va reprezenta o normalitate. Gradinita se pliaza pe nevoile parintilor si ale copiilor, astfel incat la solicitarea parintilor se asigura si transportul copiilor. Este posibil ca gradinita sa nu fie in drumul parintilor si pentru acestia luarea micutilor de acasa si aducerea lor la domiciliu la sfarsitul programului este un ajutor de pret.

La Teddy Bar se pot configura si orele pe care copiii sa le petreaca sub supravegherea atenta a cadrelor didactice. Se poate rezerva programul obisnuit de la 8-13,30 in care este inclus si micul dejun. Parintii pot alege ca micutii lor sa serveasca si masa de pranz la Teddy Bar, fiindca:

-unitatea are bucatarie proprie in care lucreaza specialisti priceputi;

-meniul copiilor este stabilit cu specialisti in nutritie si pediatrie, hrana fiind bogata in substantele necesare, gustoasa si suficienta;

-se lucreaza si se serveste in conditii de maxima igiena;

-de multe ori, acasa nu are cine sa prepare hrana calda in fiecare zi, fiindca parintii lucreaza.

Copiii sunt imprevizibili si nu pot fi lasati singuri in casa sau cu o persoana in varsta care nu poate sa alerge in ritmul lor. In plus, gradinita este obligatorie si numai copiii care au frecventat-o se pot inscrie mai departe in clasa pregatitoare si dupa aceea in clasa I.

Pentru multi este grea trecerea de la un ciclu la altul, dar pentru copiii care raman la Teddy Bar acomodarea este usoara. Si trecerea de la programul liber de acasa la cel de gradinita se face cu multa usurinta.

Toate informatiile legate de programe si de tarife se afla pe site, iar parintii pot vizita gradinita inainte de a se decide.

Scoala de vara reprezinta un alt punct de atractie al gradinitei si scolii TeddyBar, deoarece:

-copiii sunt supravegheati atent de personal;

-legatura cu scoala/gradinita se pastreaza intr-un mod placut;

-activitatile extrascolare din aceasta perioada au rolul de a le produce incantare copiilor.

In alta parte, copiii nu sunt plimbati prin oras asa de des ca aici, nu sunt dusi la spectacole de teatru si de opera si nu sunt invatati sa realizeze colaje si tablouri din pietre, flori, frunze si conuri de brad.

La Teddy Bar copiii si parinti sunt invatati cu un stil de viata sanatos concretizat in alimentatia sanatoasa a celor mici si in multa miscare. Provocarea permanenta a copiilor sa faca sport reprezinta garantia ca micutii se  vor obisnui cu acest stil de viata.

De asemenea, micutii sunt dusi in mijlocul naturii si invatati sa aiba un comportament ecologic si sa pretuiasca bogatiile mediului.

Micutii sunt dusi la cules de mure in apropierea Bucurestiului, intr-o ferma, prin urmare nu exista pericole de accidentare, iar satisfactia lor va fi mare. Ei invata de asemenea, sa faca decoratiuni si podoabe din conuri de brad si materiale reciclabile.