Prima ediție a Festivalului Theaterstock, care va avea loc în Bacău în perioada 1 – 16 august, va fi găzduită atât

„indoor” cât și „outdoor”. Cele „peste 300 ore de spectacol” anunțate de organizatori vor fi date publicului în Sala Mare și Sala Studio a Teatrului Municipal Bacovia, la Centrul de Afaceri și Expoziții „Mircea Cancicov, în Sala Ateneu, la Centrul de Cultură „George Apostu, în spații private ca Pub S4, Berăria cu noroc, dar și pe domeniul public: Parcul Catedralei, Piața Tricolorului – acestea fiind doar câteva din cele „23 de spații de manifestare artistică”.

Sub cerul liber publicul va avea acces gratuit la spectacole, iar în săliprețul biletelor va fi diferit în funcție de spațiu și spectacol. Pentru prestațiile din pub-uri publicul va trebui să plătească 10 lei/bilet, un spectacol la Sala Studio va putea fi vizionat cu 15 lei/bilet, iar biletele la prestațiile Teatrelor Naționale, de exemplu, vor costa între 30 și 50 lei, în funcție de spectacol și locul în sală.

Teatrul Municipal Bacovia va deschide Festivalul cu o producție nouă – „Îmblânzirea scorpiei” de William Shakespeare, în regia lui Adrian Tamaş. Pentru acest spectacol sunt în pregătiri și actori din afara teatrului băcăuan, distribuția finală urmând să fie stabilită.

Tot în prima zi a Festivalului, în Parcul Catedralei, „Compania franceză Les Commandos Percu aduce la Theaterstock Bacău 2015, în premieră în România, „Le Concert de Feu”, un eveniment de artă stradală emblematic, energie în mişcare, fuziune între muzică şi spectacol de foc” – anunță Teatrul Municipal Bacovia pe pagina oficială. 

Organizatorul principal, Teatrul Municipal Bacovia, estimează că în jurul datei de 1 iulie va putea face public și programul evenimentului, la care au fost invitați artiști din Franţa, Spania, Germania, Italia, Marea Britanie, Canada, Ungaria, Serbia, Israel, Portugalia, Belgia, Olanda, Republica Moldova

„(…)Este un festival orientat către public, pe care ni-l dorim în număr cât mai mare şi pe care cu siguranţă îl vom avea alături. Este un festival a cărui temă – umbrelă de anul acesta este “We are one”, în ideea în care cred cu tărie că toţi, indiferent de zona artistică din care provenim sau în care activăm, slujim frumosului şi suntem, în ultimă instanţă, modelatori de suflete. Cred în misiunea formatoare a actului artistic în general şi a teatrului în particular, cred că într-o societate aflată în continuă dinamică şi cu un sistem al valorilor zdruncinat cultura este cea care face diferenţa. Cred în puterea civilizatoare a artei, indiferent de forma ei de exprimare şi cred că teatrul este punct de plecare şi de permanentă raportare pentru orice comunitate.

THEATERSTOCK a plecat de la ideea de liberă exprimare, de la ideea de a încuraja manifestarea artistică în diferitele ei forme. De aceea la acest festival aducem laolaltă teatre naţionale, companii de stradă, companii independente, artişti plastici, muzicieni, scriitori, toţi slujind împreună publicul. Public pe care îl invit cu drag şi pe care îl aştept, să ne bucurăm, suflet  lângă suflet, de minunatele spectacole găzduite de festival” – a transmis managerul Teatrului Municipal Bacovia, Anca Sigartău printr-un comunicat de presă.

Sursa: Comunicat de presă Teatrul Municipal Bacovia         

Se vor reuni în Bacău într-un eveniment cu adevărat  memorabil, pentru a oferi publicului din regiune unele dintre cele mai valoroase spectacole de teatru ale momentului, concerte de muzică clasică, rock, fado, spectacole de flamenco şi world-music Teatrul Naţional Bucureşti, Teatrul Naţional Cluj, Teatrul Naţional Timişoara, Teatrul German de Stat, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Bulandra, Teatrul Metropolis, Teatrul Elisabeta, peste 50 de companii din zona independentă, companiile internaţionale Compagnie Off, Les Commandos Percu, Deabru Beltzak, Concha Jareno, Compagnie Bilbobasso, Theater Tol, Amanitas Fire Theater, DivadloTeatr, V.O.S.A,  Il Posto, Antagon Theater Aktion, Cie Karnavires, Grotest Maru, De factor, Long Vehicle Circus, Barcelona Gypsy Kletzmer Orchestra.”