momentul in care vrei sa inchiriezi un excavator, va trebui sa tii minte care sunt diferitele tipuri existente si cum se diferentiaza ele de alte utilaje care seamana cu excavatorul. Daca vrei sa ridici cantitati mari de sol, un excavator va fi obligatoriu in santier. Excavatoarele sunt vehicule populare care misca pamantul si care au o cupa cu brat, o cabina rotativa si senile mobile. Toate aceste componente asigura o mobilitate foarte buna pentru sapat si permit echipamentului sa indeplineasca mai multe functii pentru a sapa santurile si pentru a sparge gauri, dar si pentru a ridica deseurile. Diferenta dintre excavatoare si incarcatoare frontale este mare si va trebui astfel sa alegi excavatorul daca vrei sa sapi gropi si nu incarcatorul pentru ca nu iti va fi de folos. Iata care sunt cele mai comune tipuri de excavatoare:

  1. Excavatoare pe senile

Atunci cand cauti cele mai bune oferte de inchiriere buldoexcavator vei descoperi ca este foarte usor sa obtii cele mai bune rezultate daca intelegi modul in care functioneaza. Excavatoarele pe senile sunt mai mici decat cele mari care functioneaza pe roti. Se mai numesc si crawlere in limbajul constructorilor si sunt folosite de cele mai multe ori pentru constructii grele si in lucrari miniere. Sunt cunoscute si sub numele de excavator compact si utilizeaza anumite mecnaisme de alimentare hidraulica pentru a ridica solul si resturile grele.

Excavatoare dragline

Un astfel de excavator este mai mare si functioneaza diferit fata de alte modele. Echipamentul foloseste un sistem de funii care se va atasa la o cupa printr-un cuplaj special de ridicare. Cealalta parte a cupei va fi fixata pe liniile de tractiune care trec de la galeata la cabina. Franghia de ridicare este cea care misca galeata in timp ce linia de tractiune este cea care muta galeata spre sofer. Pentru ca au o greutate mare, aceste dispozitive sunt asamblate de obicei la fata locului. Au un sistem unic de functionare folosit de obicei in proiecte de constructii civile pe scara larga.

Excavatoare de aspiratie

Aceste excavatoare se mai numesc si excavatoare sub vid si au o conducta de aspiratie care va lasa aerul sa ajunga la 400CP. Acest excavator elibereaza mai intai apa sub presiune pentru a destabiliza pamantul. Teava cu dinti ascutiti creaza ulterior vidul care indeparteaza solul si resturile. Un astfel de excavator este ideal pentru aplicatii delicate subterane.

Excavator cu remorca

Comparativ cu un excavator clasic, volele sunt dotate cu brate si cupe aflate la o distanta mare fata de sofer. Orientarea aceasta permite accesoriilor sa treaca peste cabina si astfel nu mai este nevoie sa inconjoare cabina. Cu ajutorul unui astfel de excavator vei ajunge in zone inguste si vei putea face viraje mai usor. Astfel de utilaje sunt folosite de cele mai multe ori pentru a sapa bazine, pentru a curata zonele de santier, pentru constructii si lucrari in domeniul rezidential dar si pentru a elimina resturile din zonele in care nu este suficient spatiu sau in care obiectele sunt foarte imprastiate.

Excavator lung

Asa cum arata si numele lor, un excavator lung are o sectiune de brat mai lunga. Aceste excavatoare permit o buna functionare in locatiile greu accesibile. Avand un brat extensibil, excavatorul poate sa atinga orizontal peste 100 de metri. Astfel de excavatoare sunt foarte des utilizate in proiectele de demolare asa cum sunt strivirea structurii si descompunerea peretilor sau a aplicatiilor care sunt amplasate peste un corp de apa. Pe brat, pot sa fie fixate atasamente pentru lucrari suplimentare cum ar fi forfecarea si taierea sau zdrobirea.

In functie de modul in care urmeaza sa fie utilizat excavatorul, vei gasi cu siguranta cea mai buna varianta pentru tine astfel incat sa il poti alege pe cel mai potrivit.