Tot ce trebuie sa stii despre celulita

Celulita este o problema care afecteaza multe persoane. A fost mereu asociata cu o problema tipic feminina, dar sunt si multi barbati care sufera din cauza acestui aspect. De data aceasta vrem sa ne oprim asupra a ceea ce este, cum apare si sa iti spunem cateva trucuri pentru a putea pune capat sau a reduce efectele acesteia asupra organismului.

Celulita, sau pielea coaja de portocala, este o problema estetica care are o solutie, deoarece se caracterizeaza printr-o acumulare de grasime in zonele picioarelor, feselor si burticii. Este adevarat ca exista o alta serie de factori secundari in multe cazuri care pot fi cauza. Vom trece in revista toate aceste cauze care pot genera aceasta tulburare care afecteaza multe persoane.

Sa aflam despre ce este vorba!

In primul rand, este important sa tinem cont de faptul ca celulita se caracterizeaza prin aspectul ei de piele cu o textura noduloasa. Este ca si cum pielea este plina de umflaturi si are un aspect aspru. Estetic, nu este deloc atragator, si daca stim cum poate fi minimizat si rezolvat, este necesar sa stim ce este si ce cauzeaza.

Celulita este o tulburare foarte frecventa care are foarte mult de-a face cu stilul nostru de viata. Nu exista metode miraculoase pentru a o combate. Celulita este in primul rand o acumulare superficiala de grasime in straturile cele mai exterioare ale pielii. Mai exact, aceasta acumulare de grasime are loc in tesutul conjunctiv de sub piele. In principal este vorba despre o acumulare de grasime care poate fi evitata sau modificata daca stim cum sa facem asta, deoarece este promovata de mai multi factori pe care nu ii putem pierde din vedere.

Genetica are foarte mult de-a face cu aparitia celulitei, dar stilul de viata isi spune cuvantul intr-un mod foarte important. Tinand cont de acesti factori, exista multi altii precum varsta, sexul, cantitatea de grasime din organism… Grosimea pielii are foarte mult de-a face cu asta.

Cele patru faze ale celulitei

Mai exact, celulita poate fi impartita in patru faze. Prima dintre acestea afecteaza dermul si tesutul celular subcutanat. Retine ca sub piele se afla grasimea separata sau diviziuni ale tesutului conjunctiv. Daca exista un drenaj slab al substantelor reziduale din celule, se produce edem. A doua faza este ca aceste edeme devin mai mari si dau nastere la cunoscutul aspect de coaja de portocala. Aceasta se caracterizeaza prin aparitia gropitelor tipice celulitei.

Celulita se diferentiaza in diferite faze in functie de grad si tip. In plus, nu toata celulita este la fel sau apare la fel la toata lumea. A treia faza este aceea ca, din cauza cresterii adipocitelor sau a edemului, septurile care le separa devin fibroase si mai scurte. In acest moment apar problemele circulatorii si chiar varicozitatile. Urmatoarea si a patra faza este atunci cand aceasta tulburare devine o problema, adica devine ceva cronic care poate duce la disconfort precum crampe, furnicaturi in picioare, picioare reci…

Din acest motiv este foarte important sa detectezi cat mai curand aspectul celulitei pentru a o remedia. Este adevarat ca nu exista remedii miraculoase pentru aceasta tulburare si, din moment ce este atat de comuna, nu i se acorda atentia de care are nevoie.

Remedii sau sfaturi pentru a imbunatati situatia

Desigur, celulita nu este o boala sau ceva de genul asta. Mai mult, este o problema care poate fi rezolvata. Mai presus de toate, cel mai bun mod de a o face este prin modificarea obiceiurilor noastre de viata. Mai presus de toate, este necesar sa promovam si sa imbunatatim o buna circulatie a sangelui, inclusiv prin masaj anticelulitic, deoarece asta ne va ajuta sa eliminam si sa drenam toate substantele reziduale care se acumuleaza in acea parte a corpului.

Urmarea unei alimentatii echilibrate si sanatoase este esentiala. Pentru asta, alimentele trebuie sa fie sarace in grasimi si bogate in fructe si legume care ne ajuta sa eliminam toxinele din organism. Mentine o buna hidratare, elimina sarea din alimente sunt cateva dintre recomandari. Ne vor ajuta alimentele bogate in potasiu, precum bananele, spanacul, nucile crude.

Consumrea alimentelor precum ananasul, anghinarea, sparanghelul sau telina ne va ajuta sa tinem la distanta retentia de lichide si acumularea de toxine in aceste parti ale corpului. Legumele si fructele, mentionate mai sus, ne vor ajuta sa consumam fibrele necesare pentru a ne mentine purificati. Alaturi de aceasta, trebuie sa evidentiem si aportul de vitamina C, pe care il putem obtine din citrice, ardei rosu. Asta ne va ajuta sa intarim capilarele si sa le faca mai rezistente la aparitia celulitei.

Este adevarat ca mancarea este esentiala, dar si obiceiurile precum sportul trebuie sa fie prezente in rutina noastra zilnica. Miscarea activeaza circulatia, asa ca trebuie sa evitam sa stam pe loc. Mersul pe jos, alergatul, urcatul scarilor si mersul la antrenament zilnic este necesar pentru a pune capat treptat celulitei si a preveni ca aceasta sa continue sa se extinda sau sa apara daca nu o ai.

O buna practica de care trebuie sa tii cont este, inainte de dus, sa faci un mic masaj in zona afectata pentru a stimula circulatia. Poti face asta cu un burete exfoliant si imediat dupa aceea pune apa rece pentru a spori efectele masajului. Aplicarea cremelor anticelulitice in zona ne poate ajuta sa imbunatatim tonusul pielii si sa activam circulatia, insa nu este nimic miraculos daca nu ne ocupam de restul actiunilor pe care le-am indicat mai sus.

Este foarte important de retinut ca unele comportamente precum fumatul sau consumul de alcool ajuta la promovarea aparitiei celulitei si, de aceea, este necesar sa eliminam aceste substante din viata noastra.