Totul despre montajul camerelor de supraveghere: cum sa le amplasezi si ce tehnologie sa alegi?

montaj camere supraveghere

montaj camere supraveghere

Protectia ta si a celor dragi, precum si a bunurilor pe care le detineti, merita orice investitie. Tot mai multe persoane inteleg acest fapt si opteaza pentru montaj camere supraveghere.

Aceste dispozitive asigura protectia in doua feluri: pe de o parte, simpla lor prezenta descurajeaza majoritatea infractorilor. Pe de alta parte, chiar daca indraznesc sa actioneze, acestia sunt filmati, iar imaginile surprinse contribuie decisiv la prinderea lor.

Cum trebuie dispuse echipamentele pentru o protectie maxima?

Pentru a beneficia de toate avantajele oferite de aceste dispozitive, ideal este sa apelezi la specialisti in montajul camerelor de supraveghere, asa cum sunt cei de la Shop Security. Dupa studierea cladirii sau a terenului vizat, ei vor fi atenti la toate amanuntele. Iata cele mai importante aspecte de care vor tine cont!

numarul camerelor de care este nevoie, pentru eficienta sporita;

acoperirea intregii suprafete, astfel incat sa nu existe nici macar cel mai mic „unghi mort“, adica un spatiu care sa nu intre in raza de actiune a niciunui dispozitiv. Astfel de scapari le permit infractorilor sa actioneze;

stabilirea clara a obiectivelor mai importante si a zonelor mai accesibile, precum intrarile sau balcoanele aflate la etajele inferioare, care trebuie sa se afle exact in vizorul camerelor;

amplasarea realizata astfel incat sa se tina cont de legile actuale, care prevad ca este ilegala surprinderea unor imagini de pe alte proprietati decat cea proprie;

inzestrarile tehnice si functiile concrete pe care sa le aiba fiecare camera in parte, in functie de raza de actiune necesara, de necesitatea filmarilor de zi sau de noapte, de interior sau de exterior.

Odata stabilite toate aceste detalii, echipa care realizeaza montajul camerelor de supraveghere se consulta cu proprietarul terenului sau al imobilului, care ia decizia finala, in functie de buget si de preferintele proprii.

Tehnologii recomandate de specialisti

Cand decizi sa apelezi la servicii de montaj camere supraveghere, este necesar sa stii ca exista doua tipuri principale: analogice si IP.

Cele analogice, folosite de multi ani, permit capturarea unor imagini de buna calitate atat ziua, cat si noaptea. Sunt capabile sa detecteze fara probleme oameni si vehicule, iar in momentul activarii declanseaza o alarma sonora, insotita de o lumina intermitenta. Legea spune ca prezenta camerelor trebuie semnalizata, insa se pot gasi si metode de a le camufla usor, fara a incalca textul legislativ. Printre produsele de acest tip, se remarca un dispozitiv Dahua HAC-HFW1509TM-IL-A-0280B Bullet. dotat cu iluminatoare inteligente duale cu o distanta de iluminare de 40 de metri si cu microfon incorporat.

A doua varianta este reprezentata de camerele IP, care folosesc tehnologie de ultima generatie si ating performante deosebite din punct de vedere al tehnologiei si al calitatii imaginii. De exemplu, modelul DarkFighter de la Hikvision are mai multe functii inteligente, precum detectie miscare, depasire linie, intrare sau iesire din perimetru, detectie defocusare, clasificarea persoanelor si a vehiculelor sau detectie faciala de pana la 60 de fete simultan. Functioneaza excelent noaptea si in orice conditii care implica vizibilitate redusa, datorita tehnologiei DarkFighter care, asa cum ii spune numele, lupta cu intunericul.

Apeleaza la sfatul specialistilor si studiaza ofertele existente, inainte de a lua decizia finala referitoare la montajul camerelor de supraveghere! Daca le instalezi in mod corespunzator si alegi tehnologia potrivita, tu si proprietatile pe care le detii veti avea parte de intreaga protectie dorita!