Tratamentul cu implant dentar – o procedura cu rata de succes aproape perfecta!

implant dentar

implant dentar

Atunci cand sunt intrebati care e cea mai buna procedura pentru persoanele care si-au pierdut dintii, medicii stomatologi raspund, in unanimitate, ca este vorba despre inserarea unui implant dentar. Ei au motive extrem de intemeiate sa faca astfel de afirmatii, deoarece rata de succes a interventiei este de peste 95%, depasind-o cu mult pe a oricarei altei solutii.

Cum este obtinuta o rata de succes atat de ridicata?

Inserarea unui implant dentar la clinica stomatologica Dental Premier se desfasoara pe parcursul mai multor etape, fiecare dintre ele desfasurata intr-o clinica stomatologica de top si efectuata de specialisti in domeniu. Totul incepe, bineinteles, cu pregatirea pentru procedura propriu-zisa, care consta in efectuarea de consultatii, radiografii si, uneori, masuratori precise cu ajutorul computerului tomograf. La unii pacienti, analizele nu vizeaza doar cavitatea bucala, ci si starea generala de sanatate.

implant dentar
implant dentar

Decisiva este etapa chirurgicala, care consta in inserarea in osul maxilar sau mandibular a unor suruburi de mici dimensiuni, realizate din titan, tantal, zirconiu sau alte materiale 100% biocompatibile cu organismul uman. Interventia dureaza in jur de 30 de minute, interval de timp in care pacientul este anesteziat, astfel incat nu resimte nici macar cea mai mica senzatie de durere.

Dupa inserarea suruburilor, urmeaza o perioada cuprinsa intre 2 si 6 luni, necesara pentru ca un implant dentar sa se prinda in os. Procesul poarta denumirea de osteointegrare si, pe durata sa, pacientul nu trebuie sa faca altceva decat sa astepte.

Apoi se desfasoara asa-numita etapa protetica, adica montarea si apoi fixarea – fie prin cimentare, fie prin insurubare – a dintilor ficsi definitivi, montati pe implanturi. Acestia arata si se comporta, din toate punctele de vedere, la fel ca dintii naturali.

Odata incheiate toate aceste etape, pacientul nu mai trebuie sa faca altceva decat sa acorde o atentie cat se poate de normala igienei dentare. Mai precis, trebuie sa se spele pe dinti dupa fiecare masa, sa foloseasca ata dentara si sa viziteze clinica stomatologica o data la aproximativ sase luni, pentru a se supune unor controale de rutina.

Beneficiile tratamentului cu implant dentar

Starea de sanatate a cavitatii bucale este sensibil imbunatatita. Sunt eliminate total o serie de procese daunatoare care se produc atunci cand unul sau mai multi dinti lipsesc timp indelungat. Este vorba despre tasarea oaselor maxilar si mandibular sau de migratia dintilor invecinati cu cel pierdut. In plus, datorita implantului scade considerabil si riscul de dezvoltare a doua dintre cele mai frecvente afectiuni stomatologice: cariile dentare si boala parodontala. De asemenea, faptul ca muscarea si mestecarea alimentelor se produc din nou in mod corespunzator are efecte pozitive asupra digestiei si, pornind de aici, asupra functionarii mai multor organe interne.

La fel de importante sunt si beneficiile de natura estetica. Pacientii nu se mai tem ca vor produce o impresie neplacuta daca vorbesc sau zambesc in public, astfel incat isi recapata increderea in sine si isi imbunatatesc viata sociala. Efecte pozitive sunt resimtite si in ceea ce priveste aspectul general al fetei si dictia.

Ai, asadar, toate motivele sa alegi, la randul tau, inserarea unui implant dentar. Solutia are o rata de succes impresionanta si aduce beneficii multiple pe o perioada foarte indelungata de timp.