Prezentare ORIENT – companie de transport marfă internaţional şi intern rutier, feroviar, maritim şi aerian

Transportul internaţional de mărfuri joacă un rol fundamental în economia unei ţări. Inovarea în sectorul transporturilor şi logisticii este necesară nu doar importantă!

Există numeroase companii care manipulează materii prime, semifabricate sau produse finite în fabrici şi companii din afara teritoriului naţional: unele decid să păstreze această activitate în cadrul propriei companii şi au mijloacele şi personalul disponibil pentru a îndeplini această funcţie; altele, pe de altă parte, îşi concentrează resursele pe „activitatea de bază” prin externalizarea activităţii de transport.

Care sunt cele mai utilizate metode pentru transportul internaţional de mărfuri?

Transport aerian de marfa

Să începem cu cel mai rapid, dar şi „cel mai puţin economic” mod de transport. Expedierea mărfurilor cu avioane „de marfă” nu priveşte în mod evident toate categoriile de mărfuri: cu acest mijloc rapid, adesea sunt transportate mărfuri cu valoare economică ridicată. Se poate întâmpla ca unele companii, forţate de termene limită, să folosească acest tip de serviciu şi pentru mărfuri mai puţin costisitoare.

Transport maritim, fluvial, trans-oceanic

Pentru a simplifica şi a accelera manipularea unor cantităţi mari de mărfuri, containerul a luat naştere acum aproximativ cincizeci de ani, ceea ce a revoluţionat transportul şi a fost „precursorul” globalizării. Cu dimensiunile sale standard se adaptează diferitelor mijloace pe care călătoreşte: de la navă, tren până la camioane, creându-se aşa-numitul transport „intermodal” sau „multimodal”.

Nava este mijlocul ideal pentru transportul internaţional de mărfuri, în special pentru distanţe mari şi cantităţi mari. Astăzi, cele mai mari multinaţionale folosesc această metodă pentru a-şi organiza şi planifica mai bine transporturile, în special pentru livrările în străinătate.

Transport marfuri feroviar

Trenul, în contextul transportului internaţional terestru de marfă, ar putea fi mijlocul de transport ideal doar dacă infrastructurile de sprijin sunt la îndemână. Cu trenul, este posibilă expedierea unor cantităţi mari de mărfuri atât în ​​containere, cât şi în vrac.

Transport rutier de marfa

Companiile care nu îşi pot permite închirierea de containere pentru expediere navală sau feroviară sau care nu au nevoie, trebuie să îşi organizeze transportul de mărfuri în mod diferit şi singura soluţie este transportul rutier.

După cum am spus la început, unele companii au mijloace şi personal pentru a desfăşura activitatea de livrare-transport a mărfurilor în diverse fabrici şi în alte companii chiar şi în afara graniţelor naţionale; alţii, în schimb, externalizează această funcţie şi „se bazează” pe companii specializate în transporturi.

O astfel de companie, care desfăşoară transport internaţional de marfă pentru alte companii este Orient SRL.

Oferta lor de transport include toate serviciile necesare exportului şi importului de mărfuri către sau din orice parte a Europei, prin transport aerian, feroviar, maritim sau terestru.

Orient este consultant şi partener global în transportul internaţional de mărfuri care de peste 30 de ani are grijă de nevoile clienţilor săi cu profesionalism şi fiabilitate.

Viziunea societăţii este de a fi compania de transport numărul unu şi un  operator logistic de referinţă care să optimizeze permanent costurile şi să îşi îmbunătăţească în mod continuu procesele logistice.

Specialiştii companiei sunt capabili să proiecteze un serviciu personalizat pentru toate nevoile clienţilor.

Compania ORIENT SRL este capabilă să ofere un serviciu logistic integral la nivel internaţional. Planifică şi coordonează paşii necesari pentru a se asigura că mărfurile ajung la destinaţie în cel mai rapid şi mai sigur mod.

ORIENT transport international de marfuri

Poţi solicita o ofertă individuală personalizată direct pe site-ul www.spedorient.com.  Experţii ORIENT vor prezenta cea mai bună variantă pentru organizarea transportului de mărfuri.