Constructia unei case modulare

Casa fara etaj prefabricata

Casa modulara ii poarta numele deoarece este realizata din elemente prefabricate de perete, tavan si acoperis si doar asamblarea finala are loc pe santier. In acest scop, componentele individuale – de exemplu pereti completi – sunt pre-produse mai intai in salile fabricilor companiilor de constructii prefabricate in conditii climatice optime. In timp ce in constructia conventionala trebuie respectate anumite perioade de uscare inainte ca lucrarile interioare sa poata incepe, intr-o casa prefabricata din lemn lucrarile continua imediat dupa asamblare.

Materia prima regenerabila din care sunt realizate casele este suta la suta esenta moale, naturala, solida, de calitate, fara protectie chimica din lemn. Lemnul de molid este utilizat cel mai des, deoarece contine mai putina rasina decat pinul si creste inapoi in cantitati suficiente in paduri. Din aceasta, sunt apoi create diverse constructii si materiale, care sunt utilizate ca lemn de constructie sau ca material pentru panouri. Principiul silviculturii durabile este in vigoare in paduri de 300 de ani. Producatorii de case s-au angajat sa foloseasca numai lemn provenind din silvicultura durabila.Casa fara etaj prefabricata

Inainte de a incepe productia unei case modulare instalart, fiecare casa este proiectata pe computer utilizand software CAD. Fiecare comision individual primeste apoi planurile de constructie rezultate si listele de piese pentru mecanicii si montatorii lemnului din fabrica si de pe santier. Pe aceasta baza, de exemplu, toate materialele panourilor pentru pereti sunt taiate la dimensiune pe un ferastrau cu panou, conform unei liste exacte de piese de pe computer. Lemnele care vor prelua ulterior functia portanta a structurilor de perete, tavan si acoperis vin automat din magazinul de cherestea. In centrul de prelucrare sunt taiate, gaurite, frezate, marcate si etichetate cu scule controlate CNC. Datorita etichetarii, fiecare componenta poate fi identificata in mod clar si pot fi evitate eventualele erori la fabricarea ulterioara a casei prefabricate. Masinile CNC precise permit o toleranta dimensionala de cel mult un milimetru. Aceste fluxuri de lucru industriale si precizia lor caracterizeaza fabricarea si calitatea inalta a caselor prefabricate. In cele din urma, cealalta parte exterioara a peretelui este inchisa complet automat cu un pistol discontinuu. Dispozitivul urmeaza liniile discontinue sub controlul computerului. Pozitia suporturilor este, prin urmare, exacta la milimetru – placa este fixata cu precizie si consecventa.

Datorita dispozitivului de aspiratie cu vid, ferestrele pot fi ridicate si introduse exact in perete, in special cu materialele de etansare. Dupa instalarea ferestrelor, sunt instalate glafurile exterioare si casetele cu rulouri. In cele din urma, peretele prefabricat este tencuit. Tencuiala de baza, in care este inglobata o plasa de armare, este aplicata pe peretele din fabrica. Tencuiala vizibila de inalta calitate este apoi aplicata fara probleme pe santier.

Dupa ce casa prefabricata a fost construita in fabrica, componentele individuale sunt incarcate pe semiremorci intr-o ordine specifica, astfel incat componentele potrivite sa fie intotdeauna la fata locului pe santier. Utilizand o macara, componentele individuale sunt descarcate din camion pe placa din podea sau subsol si instalate de echipa de asamblare in cel mai scurt timp posibil.